Controller till LIF, Stockholm

Stockholm Heltid

Vi söker nu en Controller till en spännande tjänst inom LIF – de forskande läkemedelsföretagen. I rollen som Controller kommer du att vara en nyckelperson med självständigt ansvar för helheten inom ekonomi och i en verksamhetsnära roll.  Den löpande redovisning och bokslut samt lönehantering sköts av outsourcing partners. Du arbetar i nära samarbete med ledning/VD och verksamhetsansvariga. Din arbetsplats är i LIF:s ljusa och trevliga lokaler centralt belägna på Sveavägen i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Controller

 • Ansvar för budget, prognos, analys och uppföljning
 • Kvalitetssäkra redovisning och bokslut
 • Rapportering
 • Kontakt med våra outsourcing partners
 • Presentera resultat och analyser inför ledning och styrelse
 • Att ge operativt stöd och rådgivning till chefer och ledning
 • Utveckla och effektivisera rutiner och processer


Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du har en god grund och erfarenhet av redovisning och controlling, du gillar att arbeta verksamhetsnära och du är van att presentera resultat inför ledning och styrelse. Du är bra på att uttrycka dig väl på såväl engelska som svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du har ett strukturerat och noggrant arbetssätt samt god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du kan förklara komplicerade ekonomiska samband på ett pedagogiskt sätt. Arbetet förutsätter att du har ett analytiskt förhållningssätt, du är nyfiken och van att arbeta målinriktat. Du är van att arbeta ”hands on”, är operativ och kan ta tag i saker, både högt och lågt.

LIF erbjuder:

 • Ett jobb för dig som är intresserad av förändrings- och utvecklingsarbete.
 • En arbetsplats där du möter många varierande frågor och utmaningar.
 • En tjänst där du ofta arbetar självständigt men också nära kollegor som arbetar i en energisk och händelserik atmosfär.
 • Att arbeta i en miljö vars mål är att förbättra livskvaliteten för alla patienter i Sverige genom att medverka till att utveckla det svenska sjukvårdssystemet samt att verka för utveckling av, tillgång till, och korrekt användning av innovativa läkemedel och vacciner.


Placeringsort: Stockholm

Om LIF
Läkemedelsindustriföreningen är en branschorganisation som består av ca 85 medlemsföretag vilka tillsammans står som tillverkare av ca 80 % av alla läkemedel som säljs i Sverige. LIF Service AB (LIF) är dotterbolaget och företräder företagen i för dem gemensamma frågor och har därmed fortlöpande kontakter med för branschen viktiga myndigheter, organisationer och beslutsfattare. LIF:s verksamhet omfattar inte kollektivavtalsfrågor.

LIF är vidare en serviceorganisation för medlemmarna och informerar medlemsföretagen om utvecklingen inom viktiga områden genom att bevaka såväl vad som sker nationellt som internationellt och som kan påverka förutsättningar och arbetsförhållanden för deras verksamhet i Sverige. LIF:s verksamhet leds av dess styrelse och LIF:s kansli består av cirka 20 personer. Mycket av LIF:s arbete sker i expertnätverk, olika typer av arbetsgrupper och regionala grupper där ca 300 experter från LIF:s medlemsföretag deltar. LIF driver även sedan 2016 en ny mötesplats för alla som arbetar med Life Science-frågor genom konferensverksamheten City Life. Webbsidor som drivs och utvecklas av LIF är LIF.se, Fass.se och webbtidningen LIFe-time.se.

Sedan ett år tillbaka delar LIF lokaler med flera andra organisationer, stiftelser och företag. 2017 kommer cirka 80 personer att arbeta under samma tak. Och alla arbetar mot ett gemensamt mål – att Sverige åter ska bli en ledande Life Science-nation.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar LIF med Meritmind. För mera information är du välkommen att kontakta Erna Stamming, ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, på 070-750 22 76. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.