Controller till LRF Media, Stockholm

Stockholm Heltid

LRF Media växer och söker därför nu en redovisningskunnig Controller på huvudkontoret i centrala Stockholm!

Har du några års arbetslivserfarenhet från redovisnings- och controllerarbete och söker en bred och verksamhetsinriktad roll på ett genuint företag som står för kvalitativ kommunikation. Då är vi intresserade av dig!

Som Controller ingår du i avdelningen Administration och Drift bestående av 7 medarbetare där du rapporterar direkt till CFO. Primära kontaktytor är de olika avdelningarna inom LRF Media, externa leverantörer och kunder, myndigheter, revisorer och Koncernekonomi.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Controller:
Som Controller på LRF Media kommer du arbeta med bolagets rapportering och redovisning. Du kommer att ha en bred roll och rollen innefattar att vara ett affärsstöd och bollplank inom ekonomi- och redovisningsfrågor till primärt chefer i den övriga verksamheten men även utmana och kritiskt ifrågasätta. Du arbetar tätt ihop med Ekonomichef och Redovisningsansvarig med bokslutsrelaterade uppgifter.

Då företaget är inne i en spännande resa med att hitta nya produkter och tjänster finns det goda möjligheter att utvecklas inom rollen och få möjlighet att arbeta med nya affärer och projekt. I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår:

  • Stötta redovisningsansvarig i bokslutsprocessen med analys av bokslut, reserveringar och avstämningar
  • Ekonomistyrning
  • Budget- och prognosarbete
  • Intäkts- och kostnadsuppföljning
  • Rapportering
  • Analysarbete
  • Vara behjälplig vid framtagandet av årsredovisning för moderbolaget och dotterbolagen
  • Adhoc-förfrågningar mm/allmän resurs för oplanerade uppgifter inom redovisnings- och Controllerområdet

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi och några års erfarenhet från redovisnings- och controllerarbete. Du uppskattar att arbeta självständigt samtidigt som du tycker om att agera stöd och support till övriga medarbetare och chefer i ekonomirelaterade frågor. Du är van vid samt uppskattar att arbeta med högt som lågt och biter tag i det som behövs göras.

Mycket goda kunskapar i Excel och PowerPoint är en förutsättning och erfarenhet av att ha arbetat med Agresso är meriterande. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas på LRF Media och för att vara framgångsrik i rollen som Controller är du prestigelös, flexibel och orädd. Du trivs med att ta egna initiativ och är proaktiv. Du har en stark drivkraft att få saker gjorda. Social kompetens och god kommunikativ förmåga är en förutsättning då tjänsten innebär många kontaktytor internt.

Du har ett stort intresse för ekonomi och en vilja utvecklas. Som person är det även viktigt att du har lätt för att se till helheten och agera utifrån bolagets bästa.

Placering: Stockholm

LRF Media
LRF Media är landsbygdens och det gröna näringslivets mediehus. Vi förstår kraften i jorden och potentialen i det gröna näringslivet. Vi skapar innehåll som engagerar och tjänster som gör nytta. Vi är ett nav för innovation och nya affärsmöjligheter. Med våra starka varumärken ATL, Land, Land Lantbruk, Land Skogsbruk och Lantmannen sätter vi landsbygdens frågor på agendan. LRF Media är även marknadsföringspartner till rikslotteriet Landlotten.

LRF Media har ca 115 anställda och omsätter 300 MKR med god lönsamhet. VD är Ann Henriksson. LRF Media är ett helägt dotterbolag till LRF, Lantbrukarnas Ekonomi AB, och har sitt huvudkontor i Stockholm

Företagskulturen på LRF Media är familjär med en öppen, vänlig och lättsam stämning. Bolaget har låg personalomsättning och de anställda får möjlighet att utvecklas inom företaget. Siffror från medarbetarundersökningar på LRF Media visar mycket positiva resultat. Vidare så är LRF Media lokaliserade vägg i vägg med LRF som de har mycket kontakt med. Lokalerna är nyrenoverade och hos LRF finns såväl gym som personalmatsal.
Läs mer på: www.lrfmedia.se

Controller till LRF Media

Ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Matilda Sandström 070 – 255  66 49 och Erna Stamming 070 – 750 22 76.  Intervjuer och urval kommer att ske löpande, skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
• Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera