Controller till ­Söderberg & Haak

Staffanstorp Heltid

Vill du vara med på resan att tillsammans med ett nyetablerat team utveckla, effektivisera och modernisera ekonomiavdelningen på Söderberg & Haaks huvudkontor? Är du självgående, levererar med stolthet och uppskattar att utöver de löpande uppgifterna driva diverse projekt relaterat till ekonomiavdelningen och dess system? I så fall är detta rollen för dig.

Du rapporterar till CFO, Jessica Paulsson, och kommer att verka som hennes högra hand.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Driva förändrings- och effektiviseringsarbete tillsammans med CFO och redovisningschef
 • Koncernrapportering: intercompany-avstämningar, konsolidering och rapportering av månadsresultat till ägare
 • Vara ett aktivt stöd till dotterbolagen i rapportering, verksamhetsuppföljning och analysarbete
 • Utveckla rutiner för budget och uppföljning
 • Ad hoc-analyser för koncernen
 • Säkerställa BI data i Power BI
 • Implementera rutiner och policies i ekonomifunktionerna inom koncernen
 • Vara delaktig i arbetet med att utveckla koncernrapporteringsverktyg

Kvalifikationer och erfarenhet
För att klara rollen bra så tror vi att du är civilekonom eller motsvarande och har minst 5 års erfarenhet av controllingarbete. Du behöver ha god förståelse för redovisningens grunder och är avancerad användare i Excel. Tidigare erfarenhet av IFRS är ett plus men det är tillräckligt att du har lust att lära dig.

Personliga egenskaper
Du är skarp i analys, där du ser helheten, men samtidigt har ett driv att gräva djupt i siffrorna. Då du själv ska vara med att sätta struktur och arbetssätt för ekonomiavdelningen så behöver du vara öppen för att ta tag där det behövs och tycker det är en kul utmaning att komma till ett ”odukat bord”. Du kommer att ha många kontaktytor så det är viktigt att du trivs med att ha en central och kommunikativ roll.

Vad erbjuder företaget dig?
Miljön på Söderberg & Haak kännetecknas av en vänlig och supporterande stämning. Det är korta beslutsvägar och rak kommunikation. Ekonomiavdelningens arbete är mycket uppskattat av verksamheten. Att man känner glädje och arbetslust på ekonomiavdelningen och har frihet under ansvar är centrala värden för CFO.

Placeringsort: Staffanstorp, Industrivägen 2

Om Söderberg & Haak Maskin AB
Söderberg & Haak är Sveriges ledande privata aktör inom maskinhandel för lantbruk, industri och entreprenad. Söderberg & Haak finns representerade på både egna anläggningar och hos privata återförsäljare i hela landet och marknadsför ledande varumärken som Komatsu, Bomag, Deutz-Fahr, Krone, Amazone, Dalbo och Geringhoff.

Söderberg & Haak har ca 150 anställda, omsätter ca 1,1 miljard SEK och ägs av Mellby Gård.

Läs mer på https://sodhaak.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Söderberg & Haak med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Alenryd0707-64 81 04 eller anna.alenryd@meritmind.se.  Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka fram till och med 28/2.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.