Controller till Toyota, Mjölby

Mjölby Heltid

Meritmind har fått i förtroende av Toyota att hantera rekryteringsprocessen av en ny controller till koncernens finansbolag Toyota Commercial Finance. Vi önskar således komma i kontakt med dig som har erfarenhet av att arbeta som controller och/eller med redovisning och som nu vill kliva in en i bred roll inom en internationell koncern.

Toyotas mål är att bli nummer ett inom materialhanteringsindustrin i Europa. Främst handlar det om tillverkning och försäljning av truckar och supportprodukter, men i den långsiktiga planen ingår även automatiserade lagerhanteringssystem, konsulttjänster och finansieringslösningar. Tjänsten är placerad på finansbolagets ekonomiavdelning som består av tio personer. Finansbolagets uppgift är att supportera koncernens bolag med finansiella produkter och tillgodose behov av finansiella kundlösningar.

I rollen som controller kommer du ha ett helhetsansvar gällande supporten mot koncernens internbank. Där hanteras de monetära flödena såsom interna lån och cash managementlösningar. Banken ser även till att andra interna finansiella behov tillgodoses. Du får en central funktion som innebär kontaktytor både i Sverige och utomlands. Här finns det stora möjligheter för dig som vill utvecklas och växa med företaget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Stötta i:
  • Månatligt bokslutsarbete och koncernrapportering
  • Upprättande av internbankens årsredovisning och rapportering till myndigheter
  • Löpande bokföring
 • Analys av månatligt finansiellt resultat till chefen för Internbanken
 • Ansvarig för redovisningsmoduler
 • Ansvarig för rapportering av budget och prognos
 • Samarbete med Front och Back Office vid planering av månatliga rutiner
 • Agera support för internbankens bokföring- och backofficefunktioner

Erfarenhet och kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad ekonom med företrädesvis inriktning mot redovisnings- eller ekonomistyrning. Du har sedan tidigare arbetat med controlling och/eller redovisning och känner dig tämligen trygg och bekväm med ovanstående arbetsuppgifter. Det är meriterande med erfarenhet från banksektorn eller kundfinansiering. Du talar och skriver engelska obehindrat.

Personliga egenskaper
Du är självständig och driven men också en serviceinriktad lagspelare. Som person är du strukturerad och detaljorienterad med mycket god administrativ förmåga. För att vara framgångsrik i rollen anpassar du dig lätt i en snabbrörlig och dynamisk miljö. Du är analytisk och har en förståelse för affären vilket gör att du har en hög förmåga att tänka strategiskt. Förutom det visar du på integritet och kan leda och driva projekt samt motivera både dig själv och andra.

Om Toyota Material Handling Europe
Toyotas mål är att vara nummer ett inom materialhantering i Europa. TMHE har två företag som är verksamma inom finansområdet – TMH Commercial Finance AB som erbjuder kundfinansiering och TIFI – koncernens finansministerium. TMH Commercial Finance ABs affärsstrategi är att erbjuda finansiella produkter till Toyota-kunder för att stödja TMHEs försäljningsföretag och Toyota-återförsäljare.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Toyota med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-2010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.