Controllerchef till Westinghouse i Västerås

Västerås Heltid

Nu söker vi en Controllerchef till Bränsledivisionen Westinghouse Electric Sweden i Västerås.  Westinghouse arbetar inom den unika kärnkraftsteknologin vilket ger dig med tidigare erfarenhet inom produktion en spännande utmaning med utvecklande och förmodligen nya arbetsuppgifter som du inte har stött på tidigare.Bränsledivisionen tillverkar kärnbränsle till kärnkraftreaktorer världen över. Inom bränsledivisionen finns funktioner såsom produktion, kvalitet, inköp, underhåll och säkerhet.

Det lokala controllingteamet är ett litet tight team där alla jobbar såväl som team och mer självständigt med sina ansvarsområden och som Site Controller arbetar du och ditt team både verksamhets- och produktionsnära. Ekonomifunktionen stöttas även upp av ett Shared Service Center och ett centralt redovisningsteam.

Vill du jobba som ledare i en spännande högteknologisk bransch och dessutom bidra till ett bättre klimat? Då ska du fortsätta läsa!

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Rollen som Site Controller är verksamhetsnära och du kommer att leda och ansvara för ett team bestående av tre personer. Tillsammans kommer ni att stötta de verksamhetsansvariga i bränslefabriken i frågor kring kalkylering, uppföljning, budgetering och prognosarbete. Din uppgift är att hålla det ekonomiska informationsflödet till produktionen inklusive kringliggande funktioner såsom kvalitet, underhåll, inköp och säkerhet effektivt och bidra med effektivisering igenom hela divisionen. Du kommer att ha en tät dialog med Westinghouse i USA där din chef sitter, samt en daglig kontakt med den svenska fabrikschefen i Västerås. Din roll innebär även att du ingår i den svenska fabrikens ledningsgrupp.

Du kommer att ansvara för budgetering, budgetuppföljning, framtagande av investeringskalkyler, rapporteringsarbete, upprätta prognoser, lönsamhetsuppföljningar och analyser. Analyserna rapporteras till ledningen både i Sverige och USA och är en viktig del i underlaget för beslutsfattande. Att effektivisera det dagliga arbetet i gruppen är naturliga delar i arbetet liksom att medverka i utveckling av bolaget genom att aktivt och affärsmässigt stötta ledningen och organisationen med din ekonomiska kunskap och expertis

Du kommer dessutom aktivt driva, leda och koordinera förbättringsarbete och utvecklingen av rutiner och processer inom ditt ansvarsområde och i samarbete med övriga avdelningar.

Kvalifikationer och erfarenhet

Det finns kompetens och erfarenheter vi ser att du har med dig såsom exempelvis:

  • Ledarskapserfarenhet
  • Du är civilekonom och har hunnit skaffa dig minst nåra års erfarenhet från ett tillverkande bolag.
  • Controllerkompetens och goda kunskaper kring kalkyl- och offertarbete.
  • Du uttrycker dig obehindrat på engelska då detta är koncernspråket inom Westinghouse.
  • Det är otroligt viktigt att du har god affärsförståelse eftersom dynamiken är stor och det händer mycket. Det gäller att snabbt kunna beräkna hur olika scenarier slår på produktionen ekonomiskt.
  • Ett plus i kanten får du om du därutöver är bekant med SAP eller liknande affärssystem.
Personliga egenskaper

Vi söker dig som aktivt och klokt kommer att kunna bidra i fabrikens ledningsgrupp, då du har både kunskap och engagemang att vilja göra skillnad i den svenska verksamheten.

Du är en nyfiken person som verkligen vill sätta dig in i hur ekonomiska flöden rör sig i produktion.  Som chef är du inspirerande och förtroendeingivande och din entusiasm smittar även av sig till dina medarbetare.

Vi ser att du är en erfaren, kompetent och initiativtagande ledare som  har en öppen och kommunikativ ledarstil.

Vad erbjuder företaget dig?

Westinghouse är en modern arbetsgivare där du får spännande utbyten och kontaktytor i en internationell organisation. Som medarbetare har du möjlighet att utföra stora delar av ditt arbete på distans och dessutom inom flexibla arbetstider.

Westinghouse verkar i en säkerhetspräglad bransch vilket skapar en kultur av kvalitet i alla processer. Det leder i sin tur till transparens och samsyn kring att alla är viktiga.

Placeringsort:  Västerås

Om företaget

Westinghouse Electric Company är pionjär inom kärnkraftsteknologi och har 9000 medarbetare i 19 länder. Westinghouse teknik ligger till grund för närmare hälften av världens kommersiella kärnkraftverk i drift och idag bygger vi även flera nya reaktorer. Den svenska verksamheten grundades 1969 och integrerades i Westinghousekoncernen år 2000. Idag levererar företaget kärnbränsle samt produkter och tjänster inom automation, underhåll, provning och avveckling för kunder runt om i världen. I Sverige finns ca 900 medarbetare i Västerås och Täby. Läs gärna mer på www.westinghousenuclear.com

Den svenska bränsletillverkningEN – Fuel Manufacturing ligger på Finnslätten i Västerås. Anläggningen har över 400 anställda och tillverkar bränsle för både kok- och tryckvattenreaktorer. Här finns också fabriksadministration och alla funktioner inom bränsleteknik. Nuclear Fuel Factory i Västerås är koncernens centrum för kokande vattenreaktorteknik.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind:

Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se, 073-5944634

Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se, 073-394 55 52

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

 

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Tjänsten är tillsatt.

Digital infoträff om livet som konsult

Delta på vår digitala infoträff den 12 oktober. Där får du information och inspiration för att kunna utvärdera om arbetet som konsult är något som passar dig.

Läs mer

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera