Cost Controller till Plastal Industri AB

Göteborg Heltid

Är du ekonom med tekniskt intresse och erfarenhet av produktionsekonomi? Vi söker nu en Cost Controller och önskar komma i kontakt med dig som tilltalas av att arbeta nära verksamheten i en dynamisk och internationell miljö.

Plastal befinner sig i en spännande tillväxtfas och som Cost Controller kommer du ha en viktig roll i detta med ett nära samarbete med säljorganisation och företagsledning.

Som Cost Controller kommer du aktivt stödja säljorganisationen och företagsledningen med rätt affärsinformation och beslutsunderlag för kommande strategiska beslut såsom prissättning, investeringar mm. I rollen utvecklar och upprätthåller du korrekt informationsflöde genom att arbeta både proaktivt och med uppföljning.

Ansvarsområden

  • Bistå säljorganisationen och företagsledning med lönsamhets- och investeringskalkyler
  • Utveckla och upprätthålla korrekta produktkalkyler inom företaget
  • Aktivt stödja uppbyggnad och årlig beräkning av maskintimkostnader i resp. process och fabrik, med standardiserade metoder
  • Stötta Plant Controllers med löpande uppföljningar och efterkalkyler
  • Motivera och skapa en dynamisk och flexibel arbetsmiljö med fokus på korrekthet och noggrannhet

Du tillhör ett team om tio personer på företagets finansavdelning och rapporterar till Vice President Finance.

Kvalifikationer och erfarenhet
Till rollen som Cost Controller söker vi dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller teknisk högskoleutbildning med ekonomisk komplettering. Du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och det är en fördel om du även har erfarenhet från produktionsekonomi. Du är en rutinerad användare av Excel och har gärna erfarenhet från arbete i SAP. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas och lyckas i rollen har du en stark analytisk sida och är van att arbeta flexibelt och leverera inom snäva tidsramar. Du beskrivs som en kollega som är duktig på att prioritera och är handlingskraftig, vidare är du resultatinriktad med fokus på detaljer och korrekthet. Social kompetens och god kommunikativ förmåga är en förutsättning då tjänsten innebär många kontaktytor internt.

Placeringsort: Göteborg

Om Plastal Industri AB
Plastal är en fullservicepartner för exteriöra plastdetaljer till fordonsindustrin och erbjuder formsprutning, målning, montering och logistik. Med fyra moderna tillverkningsanläggningar i Europa levererar vi kostnadseffektiva, avancerade plastprodukter från design till slutprodukt. Plastal erbjuder kompletta plastprodukter genom vårt engagemang för kontinuerlig förbättring, innovation och våra kärnvärden: Respekt, Utveckling och Ansvar. På vår fabrik i Göteborg levererar vi mer än 200.000 bilset varje år till Volvo Cars och har flera spännande nya produkter på väg. För mer information besök gärna vår hemsida http://www.plastal.com/about-us/

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Plastal Industri AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Johanna Bohman Nydéus på 0736- 56 56 81. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.