D-Link söker ny Ekonomichef Norden och Benelux, Stockholm

Stockholm Heltid

Här får du chansen att jobba både på det lilla familjära kontoret och samtidigt i den stora världen! D-Link söker en ny affärsnära ekonomichef med tyngdpunkt på Sales controlling. En bred och självständig roll, där du kommer att arbeta i nära samarbete med det lokala säljteamet, andra ekonomichefer i Europa och huvudkontoret i London. Som ekonomichef sitter du på vårt säljbolag i Sverige och ansvarar för Norden och Benelux. Ditt team består av två redovisningsekonomer, en i Sverige och en i Holland (bägge arbetar 50%) samt en person i Tyskland som arbetar 50 % som controller. På sikt kan vi också komma att komplettera det nordiska teamet med ytterligare en controller i Stockholm. Du rapporterar till VP, Northern, Central & Eastern Europe och agerar bollplank till den svenska VDn.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som ekonomichef:

 • Sales controlling och stöd till chefer och säljare i Norden och Benelux
 • Forecast och Budget
 • Övergripande ansvar för den lokala redovisningen, kvalitetssäkring av bokslut och årsredovisningar
 • Månadsrapportering till moderbolaget i London
 • Övergripande ansvar för HR, beräkning av bonus och hantering av personalärenden
 • Involverad i frågor i samband med avtal med kunder och leverantörer utifrån ett ekonomiskt perspektiv.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet, gärna mer, av redovisning och/eller controlling. Tyngdpunkten i tjänsten ligger inom analys och Sales controlling varför den erfarenheten ses som extra meriterande, men du behöver också ha goda kunskaper i redovisning. Vi tror även att du kommer att ha nytta av dina erfarenheter från att ha arbetat i en internationell miljö. Antingen är du ekonomichef idag eller så kanske det här är ditt nästa steg?

Personliga egenskaper
På vårt lilla säljkontor har vi god stämning och tycker att det är viktigt att ha kul på jobbet, vilket gör att vi söker en positiv, social och kommunikativ person. Det är också viktigt att vara trygg i sig själv och kunna fatta beslut självständigt. Du kommer även att ha nytta av din analytiska förmåga och ditt driv. Eftersom det är en internationell roll behöver ha mycket goda kunskaper i engelska, både skriftlig och muntligt.

 Som ekonomichef på D-Link erbjuds du:

 • En nyckelroll på ett bolag som gått igenom en del förändringar, där du nu får chansen att vara med på nystarten med goda möjligheter att påverka
 • Arbeta i en grupp där det är en avslappnad och glad stämning med högt i tak
 • D-Link är ett stabilt internationellt bolag, där du kommer få en bra introduktion

About D-Link
Founded in Taiwan in 1986, D-Link develops, manufactures and markets wireless LAN, switching, IP video surveillance, 4G-LTE / 3G-UMTS and smart home products and solutions worldwide. D-Link also consistently invests in the development of cloud products and services. True to the maxim ‘Building Networks for People’, the offering is aimed at end consumers as well as small and medium-sized enterprises and telecommunication & service providers. The company employs more than 2,000 people worldwide, including around 500 in Research & Development and is located in more than 65 countries around the world. D-Link AB is located in new, fresh premises in Kista. For more information: www.dlink.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar D-Link med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Eftersom du kommer att rapportera till VP, Northern, Central &Eastern Europe, som inte kan svenska, vill vi att du skickar in din ansökan och personliga brev på engelska. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.