Digitaliseringsinriktad Head of Finance till TSS, Stockholm

Stockholm Heltid

*Transforming the Supply Chain

Är du intresserad av att utveckla ekonomifunktion på ett svenskt tillväxtföretag med IT-lösningar till läkemedelsbolag?
TSS söker nu en modern och framåtriktad Head of Finance att driva och utveckla ekonomifunktionen. Ambitionen är att automatisera, digitalisera och effektivisera ekonomiflödet och stödprocesser.  I rollen som Head of Finance ansvarar du för bolagets redovisnings- och bokslutsprocess, finansiella rapporter och presentationer till bolagets styrelse, analyser och uppföljning samt finansiella och operativa nyckeltal.
I rollen som Head of Finance sitter du i bolagets ledningsgrupp och kommer där tillsammans med övriga jobba med bolagets strategier, projekt och andra initiativ för att ta bolaget till nästa nivå. Du kommer ensam att ansvara för alla ekonomifunktionens processer, rapporterar till företagets VD och utgår från något av kontoren i City eller Arninge.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Head of Finance:

  • Övergripande ansvar för ekonomiavdelningen
  • Effektiviserings och förbättringsarbete av system och processer
  • Bokslutsarbete, årsredovisning och deklarationer för de två svenska bolagen i koncernen
  • Uppföljning av redovisningen i två utländska dotterbolag
  • Rapportering till ledning och styrelse samt externa intressenter
  • Budget och prognos
  • Analys och uppföljning finansiella och operativa nyckeltal
  • Övergripande förvaltnings- och utvecklingsansvar för ekonomisystemen
  • Projekt och initiativ kopplade till ledningsgruppsarbetet

Kvalifikationer och erfarenhet
Du är utbildad civilekonom eller motsvarande med flerårig erfarenhet av redovisnings- och analysarbete och har företrädesvis ansvarat över en redovisnings- och bokslutsprocess i ett mellanstort eller mindre bolag. Du bör ha tidigare erfarenheter av processkartläggningsarbete, förbättrings- och effektiviseringsarbete och vara väl insatt i marknadens utbud av digitaliseringslösningar. Din generella IT-kompetens är hög och har du kunskaper inom ERP är det starkt meriterande. Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att bli framgångsrik i rollen som Head of Finance på TSS bör du trivas med att arbeta i ett företag med högt tempo och tillväxt. Du är en noggrann, analytisk och självständig person med struktur och processtänk och med ett driv att tänka nytt och att ständigt se detaljer och storheter att förenkla. Du är en del av ledningsgruppen och kommer att vara en viktig del av företagets fortsatta framgång, vilket gör att du kommer att få många tillfällen att engagera dig i företagets långsiktiga utveckling och affär.

Placeringsort: Stockholm

Om TSS AB
TSS mjukvarulösning Cloud Temperature Management bygger på över 20 år av samlad kunskap om läkemedelsdistribution samt best practises och har utvecklats tillsammans med några av världens ledande läkemedelsföretag. Vi har utvecklat en informationslösning för hållbara logistiklösningar inom Life Science-industrin, och tillhandahåller både Software as a Service (SaaS) och hårdvara. Vi har kontor i centrala Stockholm och i Arninge samt utländska etableringar i USA och Förenade Arabemiraten. Vi har cirka 25 anställda som lever efter våra gemensamma kärnvärden innovation, kvalitet och ansvar. Med hållbarhet och kvalitet i fokus gör vi det möjligt att leverera säkra läkemedel till patienter över hela världen.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar TSS AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 19 april 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

• Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.