Din Bil Sverige söker Teamlead Group Reporting, Stockholm

Stockholm Heltid

Du kommer att driva ett Team med andra redovisningsspecialister som jobbar med lite mer komplexa frågor inom redovisning. Du kommer ingå i en grupp av självgående och kunniga medarbetare som emellanåt behöver din expertis. Din Bil söker en Teamlead Group Reporting där du kommer att stötta och coacha ett team bestående av fyra kollegor. Du kommer också att vara ett bollplank till andra intressenter i organisationen i frågor inom regelverket IFRS och K3 men även olika typer av skattefrågor. Andra mer operativa arbetsuppgifter i denna roll kommer vara att ansvara för egna delar av rapporteringen, implementera nya redovisningsstandards samt driva rapporteringsprojekt. Här kommer du sitta i fina lokaler i Hammarby Sjöstad med möjlighet till hybridlösning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Teamlead för kvalificerade specialister (ej personalansvar), kompetensutveckling och säkerställa back-up funktion inom gruppen
  • Veckoplanering och årsvis planering med gruppen och säkerställa att flöden instruktioner och tidplan hålls
  • Ansvarar för legal rapportering (ÅR och skatt, revisorer) samt rapportering till koncern (IFRS)
  • Planerar, säkerställer och kvalitetssäkrar vid behov underlag till koncernrapporteringen, arbete och utveckling med Ekonomihandboken

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, kunnig inom regelverken K3 och IFRS och som lätt kan omvandla dessa till praktisk tillämpning. Förslagsvis har du jobbat minst 5-6 år på en revisionsbyrå med några års erfarenhet av operativt arbete alternativt har du mångårig erfarenhet av kvalificerad redovisning, IFRS och skattefrågor. Om du har god erfarenhet i transfer pricing och en god systemvana så är detta meriterande. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper:
Du kommer att leda andra specialister och behöver därför vara kommunikativ och pedagogisk. Andra egenskaper som värdesätts högt är ödmjukhet och att du agerar förtroendeingivande med en positiv inställning och inte ryggar för att hugga i där det behövs.

Vad erbjuder företaget dig?
Din Bil Gruppen har drygt sextio olika anläggningar i regionerna Stockholm, Göteborg, västra Skåne och Gävleborg-Dalarna. Till följd av detta skapas ständigt nya möjligheter till spännande uppdrag för drivna medarbetare. Genom interna rekryteringar och utbildningar, såväl inom Din Bil Gruppen som inom Volkswagenkoncernen, har du goda möjligheter att utvecklas. Volkswagenkoncernen finns i hela världen, vilket även öppnar möjligheter för en internationell karriär.

Hos Din Bil får du tryggheten av att vara en del i ett stort företag med kollektivavtal i en kultur präglad av Driv, Integritet och Hållbarhet. De erbjuder sina medarbetare en mängd förmåner, bland annat uppskattade personalrabatter och ett generöst friskvårdsbidrag då de värnar om sina anställdas hälsa.

Placeringsort: Hammarby Sjöstad

Om företaget:
Din Bil Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Porsche Holding GmbH. Din Bil representerar varumärkena Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda, Audi, Seat och Porsche på de svenska storstadsmarknaderna. Vi har 2 450 anställda, finns på 60 platser och omsätter 19 miljarder SEK. Här kan du läsa mer: https://www.dinbil.se/

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Charlotte Ekenstam073-637 01 89 och Marie Edström Barter 070-509 94 14. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer