Ekonomi – och administrations­ansvarig till FordonsData

Lund Heltid

Vill du leda arbetet för ekonomiavdelningen i ett välmående, ägarlett bolag med stabil tillväxt där det månas mycket om att vara en bra arbetsgivare? Är du en coachande ledare, tycker om att arbeta över hela spannet av ekonomi- och administrationsrelaterade uppgifter med både strategiskt arbete och enklare administration? Då är du personen vi söker!

I rollen är du ytterst ansvarig för ekonomin och rapporteringen i bolaget. Till din hjälp har du 7 medarbetare i teamet och förutom ekonomipersonal ingår också HR, kommunikation och reception. Du rapporterar till VD och sitter med i ledningsgrupp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Leda och fördela arbetet på ekonomiavdelningen
 • Coacha och utveckla medarbetarna
 • Årsbokslut och årsredovisning
 • Stötta redovisningsekonom vid månadsbokslut
 • Analys och prognos
 • Budget
 • Utveckla processer och rutiner
 • Ansvar för skatte- och avgiftsredovisning
 • Ansvar för administration, reception och fastighet

Kvalifikationer och erfarenhet:
För att klara rollen bra så tror vi att du har varit ekonomichef eller haft annan ledande roll på ekonomiavdelning tidigare. Du lägger stort fokus på ditt ledarskap där du har ett coachande förhållningssätt. Tidigare erfarenhet från IT-branschen och/eller konsultverksamhet är ett plus.

Personliga egenskaper
FordonsData drivs stabilt och med en stor dos hjärta och vi tror att du också är sådan som person. Du är noggrann men också handlingskraftig och gillar att komma med idéer och att utveckla arbetsprocesser. Du är skarp i analys, ser samband i verksamheten och kan kommunicera dessa på ett pedagogiskt och förtroendeingivande sätt.

Vad erbjuder företaget dig?
Ett framgångsrikt IT-bolag som genomsyras av en familjär och inkluderande stämning. FordonsData är måna om att vara en stabil leverantör och arbetsgivare. Relationerna med både kunder och anställda är långvariga och att driva en bra personalpolitik står högt på agendan.

FordonsData har hälsofokus med friskvårdsveckor, hälsoföreläsningar och friskvårdstimme.

Placeringsort: Lund, Hedvig Möllers gata 6

Om FordonsData:
FordonsData Nordic AB är ett IT-företag med lång erfarenhet av utveckling och implementering av vårt eget affärssystem Kobra II för fordonsbranschen. Företaget grundades 1991 och har sedan dess haft en expansiv utveckling och består idag av över 125 medarbetare. Vi är marknadsledande i Sverige och våra system finns hos över 630 kunder och används av ca 9 000 dagliga användare.

Läs mer på FordonsData.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar FordonsData med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Alenryd på 0707-64 81 04 eller anna.alenryd@meritmind.se.  Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt men senast den 5/3.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.