Ekonomiansvarig till Stamo Production AB i Västerås

Västerås Heltid

I moderna lokaler mitt i industrihistoriska Kopparlunden huserar Stamo Production AB med såväl verkstad som kontor. Hit har Meritmind fått nöjet att rekrytera en ekonomiansvarig som ska ha helhetsansvaret för redovisningsprocessen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som företagets ekonom handhar och ansvarar du för den löpande redovisningen, bokslut och rapportering. Häri ingår t ex

  • Kund- och leverantörsreskontra samt bankbetalningar
  • Bokföring, månadsavslut i flera olika bolag samt avstämningar
  • Skattedeklarationer, kvartalsrapporter, intrastatrapportering
  • Budget och likviditetsanalys
  • Anläggningsregister
  • Uppdatera och utveckla redovisningsprocesserna m a p systemfunktionalitet i ekonomisystemet Monitor
  • Löneunderlag, reseräkningar, anställningsavtal

I rollen ligger också en del centrala uppgifter och ansvar rörande avtal, vissa inköp och deltagande i Stamos certifieringsarbete etc.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi tror att du har några års erfarenhet som redovisningsekonom och nu vill ta eget ansvar för ekonomifunktionen i ett producerande bolag med 30-talet anställda, internationell försäljning och en liten koncernstruktur. Du känner dig trygg i att hantera allt ifrån löpande bokföring till årsbokslut och i botten har du en ekonomisk högskoleexamen.

Du har vana av att arbeta i ett modernt ERP-system. Stamo använder idag ekonomisystemet Monitor samt vissa Vismaapplikationer vilka är önskvärda erfarenheter. Du har också lätt för att använda Excel.

Med tanke på att företaget agerar internationellt bör du känna dig bekväm med att använda engelska. Kunskaper i tyska är meriterande.

Personliga egenskaper
Eftersom vi söker en redovisningsekonom vet vi redan att du är strukturerad och organiserad. Vi söker även dig som är lyhörd, har förmågan att se vad som behöver göras och således kan och vill leda dig själv i det dagliga arbetet.

Vad erbjuder företaget dig?
I en platt och prestigelös organisation med korta beslutsvägar är du ständigt nära affären och arbetar i snittytor mot hela företaget. Då du själv ansvarar för hela ekonomiprocessen finns stora möjligheter att utveckla rollen.

Placeringsort
Västerås

Om företaget
Stamo Agitation Solutions är specialiserade på konstruktion och tillverkning av kundanpassade omrörare. Sedan starten 1949 i Västerås har företaget vuxit till att bli en erkänd leverantör av omrörare. Genom att serva kunder i hela världen har Stamo etablerat sin närvaro i de flesta delarna av kemiska industrin, vattenrening, biogas,  papper- och pappersmassa, gruvindustrin, mat/mejeri, rökgasrening och läkemedelsindustrin.

”Vi är stolta över vår teknik, vår höga kvalitet och vårt sätt att betjäna våra kunder.”

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Stamo Production AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 november 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera