Ekonomiansvarig till Tielman Sweden AB

Linköping Heltid

Tielman Sweden AB befinner sig just nu i en spännande utvecklingsfas och genomgår stora och positiva förändringar i och med ny plattform för långsiktig och hållbar utveckling. Meritmind har fått i uppdrag att rekrytera deras nya ekonomiansvarig, och söker en person som kommer vara en viktig del i bolagets framtida spännande resa.

Som ekonomiansvarig på Tielmans är du en av hörnstenarna i företagets ledningsgrupp. I detta forum kommer du med din bakgrund inte bara presentera rapporter, utan även blicka framåt och aktivt arbeta med att analysera och utvärdera hur företaget kan utvecklas långsiktigt. Ledningsgruppen och din funktion som ekonomiansvarig är central för verksamheten här i Linköping men är också en resurs för de två dotterbolagen.

På Tielman präglas arbetssättet av tätt och intensivt arbete med korta beslutsvägar. Du är en av nyckelpersonerna med stor möjlighet till att påverka och sätta nya normer och strukturer; allt i enlighet med de värderingar och genuina företagskultur som genom åren kommit att prägla företaget. Företagets ledord är Genuint, Flexibelt och Idérikt och detta hoppas vi även stämmer in på dig som sökande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ditt uppdrag som ekonomiansvarig består främst av att leda och utveckla företagets ekonomifunktion samt att ansvara för det dagliga ekonomiarbetet. Tjänsten är bred och organisationen är relativt liten, vilket innebär att du arbetar med det mesta inom ekonomiområdet.

Bland annat kommer du:

 • Ha löpande kontakt med revisorer, bank, kreditgivare och myndigheter som du driver självständigt
 • Vara del av företagets ledningsgrupp och är därmed delaktig i utvecklingen av hela verksamheten genom arbete med:
  • Resultat
  • Statistik
  • Uppföljning
  • Framåtriktat arbete där dina slutsatser och rapporter kommer att bidra till företaget tillväxt i stort.

Du kommer även att ansvara för företagets IT-struktur, och till din hjälp finns en administratör/ekonomiassistent samt externa resurser gällande controlling, it-support mm.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig med ekonomiutbildning på högskolenivå eller motsvarande. Det är fördelaktigt med flerårig erfarenhet inom ekonomiområdet, förslagsvis som ekonomiansvarig, konsult eller liknande där du arbetat självständigt och trygg i arbetsrollen. Har du dessutom god erfarenhet av arbete i mindre koncerner eller har arbetat i producerande bolag är det meriterande. Vidare är du en van användare av redovisningsprogram och har goda kunskaper i Excel. Vi vill att du, utöver svenska, behärskar engelska väl i tal och skrift eftersom utbyte sker med dotterbolagen i Danmark och Kanada.

Personliga egenskaper
För att passa in på Tielman Sweden AB och för att vara framgångsrik i rollen som ekonomiansvarig, är du drivande, engagerad och har sinne för ordning och reda. Du är analytisk med ett genuint intresse för siffror och hur olika nyckeltal påverkar verksamheten. Du har ett proaktivt, resultatorienterat och strukturerat arbetssätt där din förmåga att se helheten och att blicka framåt kan bidra till att utveckla funktioner och arbetssätt som möter våra framtida behov. Du är förtroendeingivande och har god förmåga att kommunicera i både tal och skrift. Du trivs i en företagskultur präglad av prestigelöshet, högt tempo och stort engagemang.

Placeringsort: Linköping

Om Tielman Sweden AB
Tielman Sweden är moderbolag i Tielman Group som är ett företag med verksamheter i Sverige, Danmark och Kanada. Här tillverkas olika typer av pappersförpackningar för främst bageri och livsmedelsindustri, grossister och detaljhandel. Våra kunder finns över hela världen men fokus ligger på den nordiska och europeiska marknaden samt Nordamerika. Tielman Group har totalt ca 100 anställda och ca hälften av dessa arbetar på huvudkontoret i Linköping där verksamhet bedrivits sedan 1930. Verksamheten i Kanada påbörjades 2010 och enheten i Danmark förvärvades 2016 efter att ha varit verksamt sedan 1979.

Ansökan

 

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.