Ekonomiassistent kundreskontra till Utvecklingspedagogik, Stockholm

Sollentuna Heltid

Är du en ekonomiassistent i början av din karriär som har erfarenhet av kundreskontra och tycker om att agera som spindeln i nätet med många kontaktytor? Vill du arbeta i ett företag med stort hjärta och ha känslan av att göra något meningsfullt? Då kan du vara rätt person för den här tjänsten. Vi rekryterar nu en junior ekonomiassistent som kommer ansvara för kundreskontra till företaget Utvecklingspedagogik i Sollentuna, där du kommer ingå i ett mindre team på fyra personer.

Med kompetenta och engagerade medarbetare erbjuder Utvecklingspedagogik Sverige AB skola och omsorg som bidrar till utveckling, delaktighet och livskvalitet för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Företaget driver förskola, grund- och anpassad skola med fritidshem, anpassat gymnasium och gymnasium. Utvecklingspedagogik omsorgsverksamheter omfattar korttidstillsyn, ungdomsboende och daglig verksamhet. Det är ett familjeägt företag och samtliga verksamheter präglas av hög kvalitet och individuellt utformade insatser. Företaget har ca 500 medarbetare och finns i Stockholms län men i takt med att de växer så kan det geografiska området utökas.

Huvudsakliga ansvarsområden:

 • Kundreskontra
 • Matcha intäkter
 • Fakturering
 • Löpande bokföring
 • Periodisering av intäkter
 • Inbetalningar
 • Täcka upp för leverantörsreskontra
 • Reservering av intäkter
 • Hantera kommunikation och samarbete med både interna och externa intressenter

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som, antingen har några års erfarenhet från kundreskontra, eller är i startgropen av din karriär och har arbetat 1-2 år som ekonomiassistent.
Du får gärna ha erfarenhet av ekonomisystemet Hogia men det är inget krav för tjänsten.
Då du i rollen inom reskontra har många kontaktytor ställer det krav på att du är kommunikativ och flytande i tal och skrift på svenska. Telefon och mail kommer vara dagliga verktyg för kommunikation med såväl interna som externa parter.
Du har en gymnasieutbildning med inriktning ekonomi eller motsvarande.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter kommunikativ förmåga högt. Vidare söker vi dig som kan förklara för andra på ett enkelt men tydligt sätt, är driven och prestigelös.
Du kommer att ha egna ansvarsområden och kunna arbeta självständigt men samtidigt förstå ditt bidrag till helheten och arbeta tillsammans med övriga på avdelningen.
Det är viktigt att förstå vikten av detaljer och att kunna planera ditt arbete för att kunna hålla deadlines.
För att trivas på Utvecklingspedagogik bör du vara lösningsfokuserad och flexibel. Vidare bör du kunna skapa relationer till andra och vara en team-människa som sprider härlig energi. Du förväntas dela Utvecklingspedagogiks värderingar samt vill och kan arbeta utifrån dessa: Framåt, Tillsammans och med Hjärta och Klokhet.

Om Utvecklingspedagogik
Utvecklingspedagogik har funnits i över 25 och arbetar med att erbjuda barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning, främst neuropsykiatrisk diagnos och/eller intellektuell funktionsnedsättning, bästa tänkbara skolor och omsorgsverksamheter. Företaget erbjuder skolor och omsorgsverksamheteter inom sin målgrupp. Utvecklingspedagogiks vision är att finnas till för så många elever/brukare som möjligt men aldrig på bekostnad av kvaliteten i verksamheterna. Här finns glädjen och känslan av att göra något meningsfullt, samtidigt som det finns ambition att skapa största möjliga värde och de bästa förutsättningarna för sina elever och brukare. Företagets värderingar genomsyrar företaget och är viktiga och efterlevs av de anställda.

Ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Linda Rybring, Linda.Rybring@meritmind.se 070-336 13 00. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan, så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.

Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

 

Ansök till denna tjänst

Digital infoträff om livet som konsult

Delta på vår digitala infoträff den 12 oktober. Där får du information och inspiration för att kunna utvärdera om arbetet som konsult är något som passar dig.

Läs mer

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera