Ekonomiassistent till Kundreskontra och Kredit, Göteborg

Göteborg Heltid

Är du ekonomiassistent som vill komma till ett härligt och engagerat ekonomiteam? Ett team som stöttar varandra och har roligt tillsammans? Kunden är ett familjeägt bolag med framåtanda, gemenskap och långsiktighet. De arbetar med lösningar för att bidra till ett hållbart samhälle och där deras produkter ligger i framkant. De söker nu en ekonomiassistent som har erfarenhet och tycker om att ha stora kontaktytor.

Konsultuppdraget som ekonomiassistent startar snarast och varar ca 6 månader med goda möjligheter till anställning hos kundföretaget därefter. Du kommer initialt att vara anställd som konsult hos oss på Brightby Bemanning, som är en del av Meritmind. Bolaget sitter i fina lokaler i centrala Göteborg.

Tjänsten

Som ekonomiassistent är dina huvudsakliga uppgifter att arbeta med deras kundreskontra. Du kommer också att arbeta med kreditbedömning och kreditbevakning av deras kunder. I arbetet arbetar du bland annat med följande uppgifter i syfte att säkerställa en effektiv kredithantering och minimera kreditförluster.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Hantering av garantier och förskottsinbetalningar
 • Kreditbedömning och kreditbevakning av våra kunder
 • Löpande dialog med våra kunder i kreditärenden
 • Stöd och rådgivare till vår egen organisation
 • Kravhantering, inkasso
 • Arbeta aktivt med kundreskontran, inbetalningar, påminnelser, kunddata

Profil på dig vi söker: 

 • För att trivas i tjänsten som ekonomiassistent mot kundreskontra är du lugn, trygg och stresstålig. Vissa dagar kör det ihop sig och det du har planerat kan omkullkastas av mer akuta ärenden.
 • Du har en god förmåga att kommunicera på ett kompetent och förtroendeingivande sätt då arbetet många gånger innebär dialog med våra kunder om deras kreditrisk och betalningsförmåga. Därför är det också viktigt att du är tydlig och vågar stå på dig när så krävs.
 • Vi ser även att du är ansvarstagande, strukturerad och en fena på administration. Vi arbetar i flera olika system som inte alltid stödjer varandra. Om du dessutom trivs med att arbeta i en prestigelös och samarbetsorienterad miljö kommer du att trivas hos oss.
 • Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Dels för tjänstens innehåll och bredd, men även för att vi inom ekonomi måste uppskatta varandra för att kunna prestera.
 • Tjänsten innehåller även internationella kontakter vilket gör att du måste behärska engelska i såväl tal som skrift.
 • Du har något eller några års tidigare erfarenhet arbete från en ekonomiavdelning, kundreskontra är meriterande.

Om Thomas Betong:

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en dynamisk organisation där vi tillsammans bidrar aktivt till ett hållbart samhälle. På Thomas producerar och distribuerar vi högkvalitativ betong för platsgjutet byggande på 38 betong- och 4 Prefabfabriker. Vi är på en utvecklingsresa där ambitionen är att vara bäst i branschen som specialisterna på betong. Det är vår kultur och expertis inom betong som gör oss unika. Vi i Team Thomas bryr oss om varandra och agerar för våra kunders, kollegors och vårt företags bästa. Vi stöttar varandra och har roligt tillsammans! Thomas Betong ingår i svenska, familjeägda koncernen Thomas Concrete Group AB med verksamhet i Sverige, Norge, USA, Tyskland och Polen. www.thomasbetong.se

Vad erbjuder vi dig?

Som anställd på Brightby erbjuder vi dig ett stort utbud av utbildningar och seminarium samt föreläsningar och konsultträffar. Utöver detta har du som konsult, tillgång till ett digitalt utbildningsverktyg för att effektivisera din vardag och få kompetensutveckling på ett enkelt och snabbt sätt. Allt för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult.

Som konsult på Brightby Bemanning har du en trygg anställning som omfattas av kollektivavtal. Självklart har vi också förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och tillgång till förmånsportalen Benify.

Brightby Bemanning:

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda och omsätter en halv miljard. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Konsultchef Julia Lundahl julia.lundahl@meritmind.se  Intervjuer och urval kommer att ske löpande varför vi önskar din ansökan så snart som möjligt. Brightby Bemanning arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Varmt välkommen in med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Digital infoträff om livet som konsult

Delta på vår digitala infoträff den 12 oktober. Där får du information och inspiration för att kunna utvärdera om arbetet som konsult är något som passar dig.

Läs mer

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera