Ekonomiassistent till Svensk Plaståtervinning

Motala Heltid

Vill du bli Svensk Plaståtervinnings nästa Ekonomiassistent och bli en del av ett växande företag som gör verklig skillnad för miljön och för framtiden, i en roll som du själv är med och formar?

På Svensk Plaståtervinning har man bestämt sig för att samtliga plastförpackningar i vårt land ska återvinnas och bli nya plastprodukter. Svensk Plaståtervinning formar nu ett starkt team som jobbar för att visionen ska bli verklighet. Nu tar man ett nästa steg för att expandera ekonomifunktionen och söker dig som vill vara med på resan i rollen som Ekonomiassistent!

Arbetsuppgifter:
 • Reskontrahantering, kund och leverantör
 • Likvidredovisning
 • Löpande redovisning, vissa kontoavstämningar, vara behjälplig vid månads- och årsbokslut
 • Behjälplig vid uppbördsdeklarationer i form av inkomstskatter och moms, rapportering av statistik till SCB, periodisk sammanställning, intrastat
 • Ta ut underlag för likvidprognos ur reskontrorna
 • Viss löpande kontakter med banker samt andra externa parter vid behov
 • Utveckla och underhålla rutiner och dokumentation inom ansvarsområdet
 • Aktivt deltagande i avdelningens förbättrings- och digitaliseringsarbete
 • Andra på avdelningen förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som vill bli en del av vårt ekonomiteam bestående av CFO, redovisningsansvarig och controller.

Vi söker dig som är utbildad gymnasieekonom alternativt har en ekonomisk vidareutbildning.

Du bör ha goda kunskaper och arbetslivserfarenhet inom löpande bokföring sedan tidigare, självgående inom kund/leverantörsreskontra hantering samt inom likvidredovisning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av skatt och momsdeklarationer, statistikrapportering samt periodisk sammanställning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat i något affärssystem, hos Svensk Plaståtervinning använder man Monitor. Du är van att arbeta och kommunicera obehindrat på svenska samt är van användare av Office-paketet, särskilt Excel. 

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad, noggrann och självgående. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter samt arbetar för att nå uppsatta mål. Har förmåga att själv strukturera och prioriterar ditt arbete samt har god vana av att hantera många olika arbetsuppgifter samtidigt.

Du samverkar väl med andra människor och har en förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt såväl internt som med externa parter. Du är serviceinriktad och tillmötesgående i ditt bemötande och har ett intresse, en vilja och inställning att hjälpa andra samt anstränger dig för att leverera lösningar.

Om Svensk Plaståtervinning
Svensk Plaståtervinning erbjuder ett rikstäckande system för insamling och återvinning av plastförpackningar i Sverige för verksamheter med producentansvar. Vi driver Europas största och effektivaste anläggning för återvinning av plastförpackningar. Anläggningen har kapacitet att ta emot alla förpackningar från svenska hushåll.

Företaget ägs av Plastbranschens Informationsråd, Dagligleverantörernas Förbund, Svensk Dagligvaruhandel och Svensk Handel. Tillsammans med de övriga materialbolagen (Metallkretsen, Returkartong och Svensk Glasåtervinning) äger Svensk Plaståtervinning FTI (Förpackningsinsamlingen). Huvudkontoret och återvinningsanläggningen ligger i Motala och har ett 90-tal medarbetare.

I Motala driver vi redan Europas effektivaste anläggning för sortering, och 2023 planeras vår nya anläggning Site Zero stå klar – världens största och modernaste anläggning för plaståtervinning. Med banbrytande teknologi och fördubblad kapacitet skapar Site Zero förutsättningar att återvinna alla våra producentkunders plastförpackningar och möjliggör cirkulära plastflöden – utan negativ klimatpåverkan.

Läs mer om Site Zero här: https://www.svenskplastatervinning.se/site-zero/

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Svensk Plaståtervinning med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Andreas Oliw, andreas.oliw@meritmind.se, 0720101807. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Digital infoträff om livet som konsult

Delta på vår digitala infoträff den 12 oktober. Där får du information och inspiration för att kunna utvärdera om arbetet som konsult är något som passar dig.

Läs mer

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera