Ekonomichef med HR-ansvar till Malmö Live Konserthus, Malmö

Malmö Heltid

Som ekonomichef är du en nyckelspelare i vidareutvecklingen av Malmö Live Konserthus verksamhet. Tillsammans med övrig ledningsgrupp ansvarar du för att, inom ramen för budget och anslag, ytterligare befästa och utveckla konserthuset som mötesplatsen nummer ett för musik, kultur och nöjen i regionen. I rollen som ekonomichef ingår övergripande HR-ansvar för hela verksamheten. Då Malmö Live Konserthus till del drivs av offentliga medel är det mycket viktigt att förhålla sig till de lagar och riktlinjer som krävs för offentligt stöd. Som ekonomichef ligger detta till stor del under ditt ansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Medlem i ledningsgrupp och affärsråd
 • Personalansvar för 2 heltidsanställda på ekonomisektionen, 2 heltidsanställda i biljettkassa och 1 projektledare samt ett antal timanställda
 • Bokslut och rapportering
 • Budget, prognos, resultatanalys och riskbedömningar
 • HR-ansvar; ansvara för policy, arbetsmiljö, skyddskommitté, lönekartläggning m.m.
 • Controlling; budget och uppföljning av produktioner. Kontinuerliga avstämningar med sektionschefer, programchefer och producenter. Produktkalkyler och biljettprisberäkningar
 • Administration och statistik, rapportering till bidragsinstanser
 • Ansökningar och budgetskrivelser
 • Upphandlingar – ansvara för att lagen om offentlig upphandling följs

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och har tidigare erfarenhet från ledande roll med personalansvar. Fokus i denna roll ligger på verksamhetsstyrning men du behöver vara bekväm i redovisning och affärssystem.  Vidare behöver du ha stort intresse för HR-frågor. Erfarenhet av avtalsfrågor, förhandlingar och offentlig upphandling är starkt meriterande och vi välkomnar sökande både från näringslivet och offentlig verksamhet.

Personliga egenskaper
För att trivas och lyckas i rollen bör du vara en kommunikativ och nätverkande ledare som ser det som självklart att vara engagerad i den operativa verksamheten.  Du behöver vara prestigelös då rollen innehåller både strategiskt arbete och enklare administration. Malmö Live Konserthus AB strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen och välkomnar sökande som kan bidra till det.

Vad erbjuder företaget dig?
Malmö Live Konserthus är en unik arbetsplats vars huvudsakliga uppgift är att skapa en mötesplats och upplevelser för malmöbor och besökare. Du kommer att ha en synlig roll i verksamheten med stor möjlighet att påverka. Som arbetsgivare har Malmö Live Konserthus som mål att bli branschens bästa arbetsplats.

Placeringsort: Malmö

Om Malmö Live Konserthus
Malmö Live Konserthus är mötesplatsen för musik, kultur och nöjesliv i Malmö. Med över 700 konserter och arrangemang om året på 7 olika spelplatser finns något för musikälskare i alla åldrar. Konserthuset invigdes i augusti 2015 och drivs av Malmö Live Konserthus AB, ett helägt dotterbolag till Malmö stad. Bolaget har ca 150 tillsvidareanställda och omsätter ca 185 miljoner kronor och profilerar konserthuset och Malmö som musikstad genom att utveckla och komplettera musiklivet både i staden och i regionen. Den stora konsertsalen hyllas för sin akustik i världsklass, och är hemmaarena för Malmö SymfoniOrkester (MSO) med ett 90-tal heltidsanställda musiker från 17 olika länder. Konserter, utställningar, sing a-long och musikquizer, locals unplugged med 040 Live, fria morgonkonserter, jazzklubb, after work, experimentella musikrummet Okii Nami för barn, och mycket mera – allt ryms på Malmö Live. Under samma tak finns också Clarion Hotel & Congress med kongresslokaler, restauranger, Skybar och loungen Living Room. På Malmö Live vimlar malmöbor och tillresta med nationella och internationella världsartister, konstnärer, artister, idrottsprofiler och konferensbesökare från hela världen. Välkommen du också!

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Malmö Live Konserthus med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Alenryd 070-764 81 04. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 28 februari 2019. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.