Ekonomichef sökes till Habia Cable

Söderfors Heltid

Trivs du i producerande bolag, nära verksamheten? Vi söker en ekonomichef till Habia Cable, som är en partner för kundanpassad design och produktion av specialiserade kablar och kablage över hela världen. Som en del av Habia-familjen har du möjlighet till personlig utveckling i en dynamisk, internationell miljö. Du kommer att arbeta nära kollegor och kunder för att lösa stora och små utmaningar, samtidigt som du själv stöttas av ett mycket erfaret team av problemlösare.

Som Ekonomichef har du det övergripande ansvaret för både redovisning och ekonomistyrning och ansvarar för en väl fungerande avdelning med tre personer, en Redovisningsansvarig och två ekonomiassistenter. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Group CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvar för ekonomi, uppföljning och redovisning samt ledning av ekonomiteamet (3 medarbetare)
  • Ansvarig för hela bokslutsprocessen
  • Ansvar för ekonomistyrningen, prognos, budget och KPI:er
  • Se till att kund- och leverantörsfakturering behandlas i tid och effektivt
  • Ansvarig för legal rapportering och skatt
  • Ledningsgruppsarbete

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet från produktionsnära analysarbete sedan tidigare, men som också har en god grund i och intresse för redovisning. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat i liknande roll som ekonomichef eller produktionscontroller i ett medelstort företag. Du har goda kunskaper i K3 och behärskar svenska samt engelska i både tal och skrift. Har du erfarenhet av personalansvar och successiv vinstavräkning ser vi det som meriterande och du får gärna ha ett systemintresse.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som, liksom oss, trivs i en familjär och trevlig arbetsmiljö. Som ekonomichef på Habia är det viktigt att ha en god analytisk förmåga samtidigt som man också behöver ha en helikoptersyn och inte fastna i detaljer och analys. Man kommer att ha många kontaktytor, så rätt person är kommunikativ, prestigelös och lätt att samarbeta med. Övrigt som kommer att vara viktigt för rollen är att man är strukturerad, driver sitt eget arbete framåt självständigt och kan prioritera i en vardag med både rutinuppgifter och mycket ad-hoc.

Vad erbjuder Habia Cable dig?
Hos oss trivs medarbetarna och många har jobbat länge i bolaget. Kulturen definieras av kompetenta och jordnära medarbetare. Söderfors är en bruksort, vilket präglar stämningen, här hjälps vi åt och har högt i tak.


Placeringsort: Söderfors

Om Habia Cable:
Habia Cable är en partner för kundanpassad design och produktion av specialiserade kablar och kablage över hela världen. Vi är marknadsledande och tillhandahåller skräddarsydda kabellösningar för applikationer inom sektorerna kommunikation, marin, industri, försvar och kraftproduktion. Kom med och hjälp oss att lösa det omöjliga!

På Habia värdesätter vi mångfald. Alla anställningserbjudanden baseras på jobbkrav, kvalifikationer och individuell kompetens, utan hänsyn till etnicitet, kön, religion, familjestatus eller någon annan status som skyddas av lagar eller förordningar på de platser där vi är verksamma.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Habia Cable med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer