Ekonomichef till Absolent AB i Lidköping

Lidköping Heltid

Absolent AB söker nu en driven och utvecklingsorienterad ekonomichef. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Platschef i Lidköping. Ekonomiavdelningen består av ytterligare 2 ekonomer som du ansvarar för. Vi söker dig som trivs med att vara operativ som ekonomichef, och som vill vara med och effektivisera ekonomiavdelningens processer. Är du nytänkande, driven och vill arbeta nära verksamheten är Absolent företaget för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som ekonomichef ansvarar du för redovisningen i Absolent AB, SMK Skövde, ett fastighetsbolag samt koncernens moderbolag, där allt från löpande bokföring, periodiseringar och skattedeklarationer till månadsrapporteringen ingår. Du ansvarar också för budget, prognos och uppföljningsprocessen och har ett nära samarbete med platschef. Månadsrapportering sker enligt tidplan till koncernens huvudkontor i Göteborg.

I rollen ingår också att koordinera och analysera ekonomistyrningen för Europa  

  • Budget- och prognosprocessen
  • Ansvar för bokslutsprocessen, årsredovisning och utvecklingen av redovisningsrutiner
  • Skatt- och momsdeklarationer
  • Kontakt med bank och revisorer

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med civilekonomexamen eller motsvarande, samt 5–7 års relevant arbetserfarenhet inom redovisning och ekonomi. Kanske arbetar du idag inom revision, eller så har du också hunnit arbeta operativt på ett bolag men känner att du vill ta nästa steg och använda all den kunskap och erfarenhet du har på ett företag där du kan påverka och effektivisera. Du har god erfarenhet inom redovisning, rapportering och finansiell analys men också intresse för ledarskap och en förmåga att få dina medarbetare att utvecklas i sina roller. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av lagerredovisning och/eller tillverkningsbranschen, samt koncernredovisning. Då rollen innehåller internationella kontakter behärskar du flytande svenska och engelska både i skrift och tal.

Personliga egenskaper

Vi ser att du är noggrann och strukturerad i ditt arbete, samtidigt är du drivande, vill utveckla och kunna påverka rutiner och processer för att förbättra ekonomifunktionen och därmed även påverka företaget ur ett affärsperspektiv.

Placeringsort: Lidköping

Om företaget
Absolent utvecklar, tillverkar och säljer produkter som används för att avskilja oljedimma, oljerök och stoft som uppkommer vid bearbetning inom industrin. Huvudkontoret finns i Lidköping och vi har dotterbolag i Tyskland, Frankrike, Schweiz,  Kina, USA, Indien samt Japan samt ett nära samarbete med distributörer i 35 länder. Absolent AB ingår i Absolent Group AB, noterat på Nasdaq Stockholm, First North. Läs mer på www.absolent.se.

Är du nyfiken och vill utvecklas i din roll vill vi gärna höra från dig!

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Absolent AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Marianne Seal på 0701 660 863. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Vi välkomnar din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.