Ekonomichef till Artex koncern

Mjölby Heltid

Meritmind har fått förtroendet av Artex att rekrytera en för bolaget ny funktion som ekonomichef, önskar därför komma i kontakt med dig som vill axla rollen på ett välmående och framgångsrikt företag. Detta är en spännande tjänst för dig som trivs i en ansvarsfull och controllerinriktad roll och som vill vara delaktig i företagets fortsatta expansion och tillväxt.

Artex är ett bolag inom textil, produktutveckling och produktion för public transport, bil- och möbelindustri. År 2017 omsatte bolaget drygt 100 Msek med cirka 200 anställa varav 50 personer i Sverige. Artex har sedan flera år satsat målmedvetet på att bygga en kompetent produktutvecklingsgrupp. Detta ger resultat i form av ambitionen att även vidareutveckla deras produktionsapparat med mer investeringar i automation och specifika tillverkningskompetenser. Artex prognostiserar 30 % tillväxt per år under kommande år.

Rollen är placerad i Mjölby som är bolagets hjärta. Utöver produktion finns här även administration (order, inköp, projekt- och produktionsberedning, produktionsledning och ekonomi) som tillsammans hanterar Artex AB och de svenska enheterna men som även dagligen samarbetar med det lettiska produktionsbolaget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som ekonomichef kommer du ha det övergripande ansvaret för bolagets ekonomifunktion i vilken bland annat följande uppgifter ingår.

 • Självständigt upprätta månads- och årsbokslut och årsredovisningar
 • Utveckla affärsorienterade processer för ekonomisk styrning
 • Upprätta budget- och prognosarbete
 • Hantera kostnads- och intäktsuppföljning
 • Kalkylering
 • Förstå, dokumentera och utvärdera lagerhanteringssystem ur ett flödes- och bokföringsperspektiv
 • Koncernredovisning
 • Analys av nyckeltal
 • Juridiskt och finansiellt ansvar

Erfarenhet och kvalifikationer
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildning och som har några års erfarenhet, gärna som ekonomichef eller från liknande arbete i ledande befattning. Dina kunskaper inom controllingområdet är goda, likaså dina kunskaper inom redovisning, bokslut och IT. Du som söker denna roll är van att arbeta med Excel och det är en fördel om du även har erfarenhet av och ett stort intresse för olika affärssystem.

Personliga egenskaper
För att trivas och lyckas i rollen som ekonomichef söker vi dig med egenskaper som analytisk, strukturerad och kommunikativ. Du inger snabbt förtroende och levererar alltid med fokus på hög kvalitet. Vidare har du en god förmåga att skapa och bevara relationer i en prestigelös organisation.

Om Artex
Artex huvudfokus är sömnadskonstruktion, utveckling och produktion av textila produkter för bil- tåg- och möbelindustrin.  Artex tar ansvar för utveckling av kompletta produkter för krävande kunder. Exempelvis stolar för tåg, klädslar för flygplansstolar, kompletta möbler för offentlig miljö etc. Vi har verksamhet i Stockholm, Trollhättan, Tibro och Mjölby och i Lettland med egen fabrik i Smiltene och en mindre verksamhet i Riga. Artex levererar bla till Volvo, Scania, Bombardier och flera av de mer kända möbelföretagen i Sverige.

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Artex med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-2010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
 • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

 

Tjänsten är tillsatt.