Ekonomichef till Carbex, Vadstena

Vadstena Heltid

Meritmind rekryterar för Carbex räkning en ekonomichef som kan ta över stafettpinnen från bolagets nuvarande ekonomichef Kenneth som kommer att gå i pension. Vi önskar komma i kontakt med dig som trivs i en bred och framåtriktad tjänst och som är van att arbeta både operativt och med strategiska frågor i nära samarbete med VD.

Carbex är en av världens främsta tillverkare av kolborstar, och med en historia som sträcker sig över 130 år har de sedan länge lagt grunden till att vara ledande inom kraft- och signalteknologi. Idag ingår Carbex i Addtech Group; en börsnoterad affärsverksamhet bestående av över 130 företag. I denna roll är det viktigt att ha ett intresse för bolagets helhet då du kommer vara involverad i olika avdelningar med olika frågeställningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du kommer arbeta aktivt och på eget initiativ analysera företagets ekonomiska läge och lägga fram förslag till förändringar, förbättringar och övriga åtgärder som behövs för att utveckla företaget.

 • Bokslutsarbete och årsredovisning
 • Ta fram, underhålla och utveckla företagets interna kontroll.
 • Ansvar för budget (resultat-, likviditetsbudget) och prognos
 • Investerings-, inköpskalkyler samt prissättning
 • Projektkalkylering
 • Rapportering till koncernen med hjälp av rapporteringsverktyget Cognos
 • Delaktig i ledningsgrupp
 • Föredragande för styrelsen
 • Kund- och leverantörskontakter i samband med större förhandlingar

Du har ett intresse för systemfrågor samt är duktig på att effektivisera och arbeta med processer och förändringsarbete. I rollen som ekonomichef rapporterar du till bolagets VD, styrelse och till Addtechs finansiella avdelning. Du har personalansvar för en ekonom- /HR- assistent.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande, och som känner dig trygg i ovanstående arbetsuppgifter. Du har tidigare erfarenhet att arbeta i en internationell miljö och det är meriterande om du även har erfarenhet inom tillverkande industri och besitter kunskap kring produktkalkyler samt lönsamhet inom produktion. Vidare är du en fena på Office och det vore ett plus om du tidigare har arbetat i affärssystemet Monitor. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Personliga egenskaper
Företagskulturen på Carbex beskrivs som jordnära och öppen, och för att trivas är du en genomförare som är duktig på att motivera, sprida energi och är en positiv lagspelare. Du motiveras av att få bidra till att bolaget fattar bra beslut. Vidare har du en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift, är bra på att presentera och har en pedagogisk ådra.

Placeringsort
Vadstena

Om företaget
Carbex ingår sedan 2004 i Addtech, som är en svensk börsnoterad teknikhandelskoncern. Verksamheten består av drygt 130 självständiga bolag som säljer högteknologiska produkter och lösningar till kunder inom framför allt tillverkande industri och infrastruktur i cirka 20 länder. Addtech skapar optimala förutsättningar för dotterbolagens lönsamhet och tillväxt.

Ansökan

 I denna rekryteringsprocess samarbetar Carbex med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga 070-2010355. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 juni 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.