Ekonomichef till Dapresy

Norrköping Heltid

Meritmind har fått i uppdrag av Dapresy att rekrytera en ekonomiansvarig till deras huvudkontor i Norrköping. Här erbjuds du en central och bred roll på ett snabbväxande bolag med stora internationella kunder och framgångsrikt erbjudande till marknaden.

Vi önskar komma i kontakt med dig som vill arbeta med internationell utblick, med kunder och medarbetare över en stor del av världen, med olika kulturer och personligheter.
Huvudsakliga arbetsuppgifter: I rollen som ekonomiansvarig har du ett övergripande ansvar för företagets ekonomi. Ansvarsområdet är brett med såväl övergripande frågeställningar som ”hands- on” uppgifter. Du rapporterar till VD och har en duktig redovisningsekonom vid din sida. Du är föredragande för styrelsen och stöttar VD med rapporter, analys och framtagning av relevanta nyckeltal för fortsatt tillväxt och lönsamhet. Tillsammans med VD kommer du besöka bolagets olika dotterbolag och aktivt arbeta med lokala dotterbolagschefer.

  • Övergripande ansvar för ekonomiområdet
  • Utveckling av processer och rutiner för ökad effektivitet
  • Månadsavstämningar
  • Månads- och årsbokslut
  • Prognos- och budgetarbete

Din roll kommer även vara ansvarig för dialogen med lokala bokföringsföretag och revisorer.

Kvalifikationer och erfarenhet
Som sökande till denna tjänst har du relevant utbildning och har hunnit skaffa dig bred erfarenhet av redovisningsarbete, gärna från en kvalificerad ekonomiavdelning, redovisningsbyrå eller revisionsfirma. Du känner dig trygg med de centrala delarna i redovisningsprocessen och är van att arbeta självständigt med dessa. Det är meriterande om du tidigare har arbetat utomlands eller i ett utländskt bolag. Det är också meriterande om du har förståelse för Software as a Service mjukvaruföretag och US GAAP redovisning. Du känner dig helt komfortabel med engelska som koncernspråk och uttrycker dig väl både i svenska och engelska i tal och skrift. Om du har erfarenhet av Microsoft Dynamics NAV (Navision) är det också meriterande för rollen.

Personliga egenskaper
För att trivas i denna roll gillar du att ta initiativ och ansvar, är självgående och lösningsorienterad. Du har inga problem med att anta nya uppgifter och ser möjligheter i förändringar. Du trivs i det informella, relativt lilla, snabbväxande företaget och behöver inte storbolagets rutiner och förutsägbarhet. Ditt synsätt är brett och du och kan höja blicken, men har inga problem med att ”kavla upp ärmarna” och ta tag i detaljer när det krävs. Du har förmåga att utifrån fakta initiera nya initiativ och ge VD förslag på förbättringsåtgärder såväl inom löpande operationella frågor som mer framåtriktade strategiska frågor som t.ex. rör prissättning och produktutveckling.

Vad erbjuder företaget dig?
För rätt person erbjuds en konkurrenskraftig lön, optionsprogram samt en roll som du tillsammans med VD kommer kunna utveckla och forma för framtiden. Du kommer kunna växa in i en roll som växer med företaget och under årens lopp i takt med bolagets tillväxt successivt bygga upp en utökad ekonomifunktion som du leder och utvecklar.

Placeringsort: Huvudsaklig placeringsort är i Norrköping. Då bolaget har verksamhet i flera tidszoner förekommer möten i vissa fall efter normal kontorstid som kan göras via videolänk från hemmet. Resor i samband med kvartalsrapporter och styrelsemöten förekommer främst till USA, Tyskland och Storbritannien.

Om Dapresy
Dapresy är ett mjukvaruföretag som utvecklar produkten Dapresy Pro. Dapresy Pro visualiserar data från marknadsundersökningsbranschen och säljs som en molnlösning till kunder på en internationell marknad. Bolaget har kunder i drygt 25 länder samt egna dotterbolag i USA, Kanada, Storbritannien, Tyskland och Bosnien. Bolagets majoritetsägs av Verdane Capital. Bolaget har en historisk tillväxt om cirka 20 till 30% per år och räknar med liknade tillväxtutveckling kommande femårsperiod.

Tjänsten är tillsatt.