Ekonomichef till Fair Investments, Stockholm

STOCKHOLM Heltid

Vill du arbeta i ett mindre bolag med stor möjlighet att vara med och utveckla idéer i sann entreprenöriell anda så kanske detta är ekonomichefsjobbet för dig!  Vi rekryterar för Fair Investments en ekonomichef. Gärna med erfarenhet av finansiell verksamhet i tillsynspliktigt bolag. I rollen som ekonomichef ansvarar du för uppföljning av verksamheten och tar fram potentiella scenarier och resultat till ledningsgruppen. Du säkerställer kvalitet i siffrorna och bidrar med idéer till vidare digitalisering och effektivisering av ekonomifunktionen. Tjänsten är en viktig del i bolagets fortsatta utveckling och du rapporterar direkt till VD. Kontoret ligger på Humlegårdsgatan i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Övergripande ansvar för ekonomifunktionen i finansiellt bolag
 • Upprätta delårsrapporter, bokslut, moms- och skattedeklarationer samt årsredovisning
 • Uppföljning, resultat och prognoser
 • Analysera verksamheten från ett lönsamhets- och kostnadsperspektiv samt
  agera ekonomiskt bollplank till VD
 • Managementrapportering samt övrig myndighetsrapportering
 • Personalansvar
 • Periodisk rapportering
 • Vidareutveckling av nyckeltal

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har 5–10 års erfarenhet av att arbeta med kvalificerat ekonomiarbete, gärna i ett finansiellt bolag. Du är trygg i operativ redovisning och ekonomisk uppföljning. Du motiveras av att arbeta med siffror och bidrar gärna till diskussionen med modeller för att simulera finansiella scenarier. Om du har arbetat med att utveckla, eller implementera olika ekonomisystem är det ett plus. Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen som ekonomichef hos Fair Investments är du initiativtagande och noggrann i ditt arbete. När problem och behov uppstår ser du dem och agerar på eget initiativ. Att arbeta självständigt med eget driv kommer naturligt för dig. Du är flexibel, trygg och pålitlig och trivs i en snabbt föränderlig miljö där nya idéer och frågor ständigt uppstår.

Vad erbjuder företaget dig?
Fair Investments är ett familjärt, nytänkande bolag som erbjuder en verksamhetsnära, trivsam arbetsmiljö för sina anställda. I rollen erbjuds du:

 • Modern arbetsgivare med stora möjligheter för personlig utveckling
 • Korta beslutsvägar och nytänkande som ger möjlighet att nyttja många kompetenser
 • Sociala aktiviteter med hela bolag, allt från julbord till AW.


Placeringsort: Stockholm


Om företaget:
Precis som företagsnamnet antyder, är vi en Fair förvaltare med din värdeökning i fokus. Vår bransch sägs ibland ha ett dåligt rykte. Vi tycker inte att någon bransch ska kunna tjäna pengar utan att leverera ett mervärde. Därför skapade vi Fair, där kärnan i verksamheten handlar om att tjäna pengar på prestation.

Vilka är vi?
Fair består av förvaltare och analytiker med lång erfarenhet av att arbeta på svenska investmentbanker, fondbolag och kapitalförvaltare. Vår gedigna branscherfarenhet har givit oss all kunskap vi behöver för att vilja gå vår egen väg och göra motsatsen till det andra gör. Vi arbetar för en demokratisering av en bransch som ska berika kunden och inte sig själv.

Hur arbetar vi?
Vi förvaltar kundernas innehav i diskretionära portföljer och har nyligen startat en aktiefond som vi förvaltar. Vi väljer bort branschens traditionella arbetssätt med osynliga avgifter som är oärligt och orättvist mot dig som kund. Tack vare vår unika avgiftsmodell kan vi bevara incitamentet att skapa den tillväxt som du betalar för. Vår förvaltare är själv investerad i samma lösning som våra kunder.
Läs mer på hemsidan: www.fairinvestments.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Fair Investments med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Tjänsten är tillsatt.