Ekonomichef till Kemetyl, Stockholm

Stockholm Heltid

Här får du chansen att jobba som affärsnära Ekonomichef i Sverige och samtidigt få en internationell prägel med controlleransvar i Holland!
Du känner mest sannolikt till T-Röd, T-Gul, T-Blå eller T-Grön, våra kemtekniska produkter som är riktiga klassiker på den svenska marknaden. Kemetyl har en lång historia inom kemiska konsumentprodukter, och företaget har precis fyllt 100 år! Till vår spännande tillväxtresa framåt söker vi nu en affärsnära ekonomichef med tyngdpunkt på controlling. En bred och självständig roll, där du har en kombinerad tjänst som Finance Manager och Business Controller, 75 % av rollen är Finance and Business Control för Kemetyl AB, vilket inkluderar ett personalansvar för ett lokalt redovisningsteam om 3 personer. 25% är man Business Controller för Kemetyl NL. Du rapporterar till CFO, sitter i den regionala ledningsgruppen och agerar bollplank till den svenska VDn och övrig ledning. Som ekonomichef sitter du på vårt huvudkontor i Haninge, med ca 50 medarbetare, men regelbundna resor till Holland förekommer.

 

Dina huvudsakliga ansvarsområden som ekonomichef:

 • Controlling och stöd till produktion och säljare i Sverige och Holland
 • Övergripande ansvar för den svenska redovisningen, kvalitetssäkring av bokslut och årsredovisningar
 • Forecast och Budget
 • Rapportering
 • Personalansvar för 3 personer

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet, gärna mer, av redovisning och/eller controlling. Tyngdpunkten i tjänsten ligger inom controlling varför den erfarenheten ses som extra meriterande, men du behöver också ha goda kunskaper i redovisning. Vi tror även att du kommer att ha nytta av dina erfarenheter från att ha arbetat i en internationell miljö, med engelska som koncernspråk och har du erfarenhet från produktion/tillverkande bolag är det meriterande. Antingen är du kanske ekonomichef idag eller så är det här är ditt nästa steg?

Personliga egenskaper
På vårt kontor har vi god stämning och en prestigelös organisation med framåtanda. Den vi söker är en öppen och lättsam person. Rollen är operativ, men det är också viktigt att ha driv, affärsfokus och ledaregenskaper.

 Som ekonomichef på Kemetyl erbjuds du:

 • En nyckelroll på ett bolag som gått igenom en del förändringar, där du nu får chansen att påverka med frihet under ansvar
 • Kemetyl är ett stabilt internationellt bolag, där du kommer få en bra introduktion
 • Vår devis är att finns det ett mer miljövänligt sätt att göra saker på, ska Kemetyl vara först med det

Placeringsort: Stockholm

Om Kemetyl
Kemetyl är en av Europas största producenter av tekniska alkoholer. Vi erbjuder konsumentprodukter inom bilvård, hem och trädgård samt produkter till läkemedelsproduktion. Kemetyl AB ingår i Kemetyl Group och i koncernen arbetar ca 170 anställda i 8 europeiska länder och har en omsättning på 1 miljard. Kemetyls huvudkontor ligger i Jordbro/Haninge och omsätter 300 miljoner och har 55 anställda. Kemetyls mål är att ständigt tillverka innovativa, hållbara och tillförlitliga produkter. Vi utvecklar ständigt nya produkter som är bättre för miljön och användaren.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Kemetyl med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 12 maj 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera