Ekonomichef till Nordström Assistans

Stockholm Heltid

Nu söker Nordström Assistans (en del av Team Olivia) en ekonomichef till huvudkontoret i Danderyd, Stockholm. Ekonomifunktionen består av Ekonomichef och sex direktrapporterande personer samt är ekonomifunktion för fler bolag i Team Olivia (shared service center). Bolagen erbjuder marknaden personlig assistans, hemtjänst och ledsagning. I rollen som ekonomichef är du det affärsmässiga stödet till VD och ansvarar för den dagliga verksamheten inom ekonomifunktionen där du leder, utvecklar, samt styr verksamheten i enlighet med den strategiska affärsplanen. Som ekonomichef ansvarar du för både redovisning och controlling och du jobbar operativt och strategiskt med fokus på en långsiktigt hållbar ekonomi samt att tillgodose verksamhetens behov. Dina arbetsuppgifter är varierande och du kommer att få utlopp för din drivkraft att leda en värdeskapande ekonomifunktion.
Inom ekonomifunktionen drivs ett processorienterat arbete som direkt bidrar till verksamhetsmålen. Du arbetar nära verksamheten och medverkar till att skapa en helhetsförståelse för ekonomiska konsekvenser av beslut. Du har personalansvar för sex medarbetare, sitter i ledningsgrupp och rapporterar till Marknadsområdeschef (tillika VD för det största bolaget i marknadsområdet).

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Kvalitetssäkring av redovisning och bokslut
  • Ansvar för ekonomirapportering, såsom budget, prognoser, månadsutfall och bokslut
  • Ekonomistyrning genom analys, uppföljning och utveckling av verksamheten
  • Arbeta med ständig vidareutveckling, förbättring och effektivisering av processer och verktyg för rapportering och uppföljning
  • Delta i affärsutveckling, kalkylering samt framtagning av beslutsunderlag
  • Ansvar för att säkerställa rutiner och att företaget har optimala system
  • Ta fram ekonomiskt underlag till ledningsgrupp

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker en ekonomichef med akademisk utbildning inom ekonomi, civilekonom eller motsvarande. Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat och brett redovisnings- och controllerarbete, gärna från tjänstesektorn. Erfarenhet från arbete med skattefrågor är meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift samt har god IT- och systemkunskap.

Personliga egenskaper
Rätt person för rollen har förmåga att omsätta analys i operativa planer. Du är initiativtagande och självständig med god personlig genomslagskraft. Vi värdesätter stark kundorientering, ett positivt förhållningssätt och ser att du har lätt att kommunicera med olika målgrupper. Det är viktigt att kunna samarbeta tvärfunktionellt i organisationen för att uppnå efterfrågat resultat. Du drivs av att skapa värde, effektivisera, förbättra och utveckla i olika perspektiv samt är en engagerad och entusiastisk person.

Placeringsort
Danderyd, Stockholm

Om Nordströms Assistans
Vi på Nordström Assistans är övertygade om att med rätt hjälp och förutsättningar kan man nå mer. Vi vill förändra, förbättra och skapa vägen till en bättre tillvaro. Vi har funnits sedan 1998 och erbjuder idag personlig assistans och andra LSS-insatser i hela Sverige utgående från regionalkontoren i Stockholm, Malmö, Jönköping, Västervik och Gällivare. Vi är en del av Team Olivia som är en av nordens största omsorgskoncerner och Nordström Assistans är det största bolaget i koncernen. Vår framgång vilar på våra medarbetare!

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Nordströms Assistans med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 98 08. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det endast är möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.