Ekonomichef till Outokumpu Long Products i Degerfors

Degerfors Heltid

Outokumpu Long Products AB i Degerfors, med sina 100 anställda, står inför intressanta förändringar i fråga om ekonomisk styrning och bolagets stödprocesser. Här får du möjlighet att påverka och sätta de finansiella rutiner du alltid önskat fanns på plats.

I ett bolag som tillverkat stål i Degerfors sedan 1700 talet finner du en kultur med stolthet såsom innovation och en entreprenöriell anda. Du ställs nu inför uppgiften att se över hur ekonomifunktionen och redovisningsprocessen ska se ut, vilket systemstöd du behöver, vad och hur ni ska följa upp ekonomiska nyckeltal etc.

Kan du det? Ja det tror vi. Såvida du varit i flera olika verksamheter som gett dig perspektiv och förmågan att vara både operativ och strategisk, kanske i rollen som ekonomiansvarig, Controller eller redovisningschef.

I grund och botten är du en trygg ekonom med stort engagemang för produktionen och garanten för att den legala redovisningen fungerar.

Outukumpu Degerfors

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden 

Du som ekonomichef leder, styr och utvecklar ekonomiavdelningen inom Outokumpu Long Products AB. I ditt ansvarsområde ingår ekonomifunktionen, den löpande redovisningen och ekonomisk uppföljning. Därtill är du en Business Partner till VD samt medlem i ledningsgruppen där du proaktivt stöttar i problemlösning och förbättringsarbete som bidrar till affären. Dina arbetsuppgifter blir breda men kan sammanfattas som:

 • Månads- och årsbokslut samt årsredovisning
 • Arbetsuppgifter kopplat till redovisningen inklusive skatter, moms och deklarationer
 • Business Control, analys och kommunikation av bolagets finansiella och operationella resultat
 • Lagervärdering för olika lagertyper månadsvis i samarbete med Produktionen samt framtagande av produktkalkyler
 • Budget/cost control för verksamheten samt prognoser och uppföljning
 • Medverka och samverka i projekt kring förändringar av ERP
 • Finansieringsfrågor samt investeringar
 • Arbeta med affärsplaner och strategiutveckling
Kvalifikationer och erfarenhet:

Du har förmodligen en relevant examen i ryggen och vi tror att du därtill har spenderat några år som controller eller ekonom inom tillverkande industri. På vägen har du samlat på dig en gedigen kunskap inom redovisning, lagervärdering och dessutom goda kunskaper i det som varit dina verktyg – Excel och ERP system. Vi ser att dina tidigare roller förmodligen var som ledare, men viktigast av allt en roll där tagit ansvar, varit engagerad och där du fått med dig förståelsen för hur ekonomin påverkar affären.

Personliga egenskaper 

Rollen passar dig som känner dig trygg i din kompetens och som således vill vara med och påverka och bidra. Vi tror att du känner igen dig i beskrivningen som någon med  självledarskap och dessutom ett högt driv. Därutöver är du mån om att göra rätt och du är inte rädd att säga till om skon klämmer. Dessa egenskaper inger förtroende och gör dig till en pålitlig kollega som man gärna vill ha med i teamet.

Vad erbjuder företaget dig?

Läget som föreligger ger dig en alldeles särskild möjlighet att få vara med och påverka och bygga upp något nytt. Outokumpu Long Products AB i Degerfors är en arbetsplats där du dessutom kommer ha möjligheten att göra detta med ett team av andra drivna och bli del av en ledningsgrupp där man inte fokuserar på ”mitt eller ditt” utan snarare på att komma framåt tillsammans.

Det går bra att spendera de där dagarna som kräver extra fokus hemma men på arbetsplatsen finns bland annat ett välutrustat gym så att du kan använda ditt friskvårdsbidrag till annat. Här hittar du dessutom en stark gemenskap med en personalförening som arbetar för att kunna erbjuda bra förmåner och stärka medarbetarupplevelsen.

Placeringsort: Degerfors 
Om företaget

Outokumpu Long Products AB har byggt upp ett starkt rykte inom produktion sina  tjänster och produkter. Företaget anses allmänt vara den ledande källan för rostfritt stål i ett brett utbud av valsade och smidda ämnen och tunga stänger i specialkvaliteter. Outokumpu Long Products AB arbetar med austenitiskt, duplex och ferritiskt rostfritt stål och använder råmaterial för att producera stänger och ämnen för smidesapplikationer, sömlösa rör och omvalsning till stång och valstråd. Med omfattande expertis förvärvad genom generationer av ståltillverkning är företagets anställda stolta över att leverera produkter och service i världsklass. Outokumpu Long Products i Degerfors engagemang för kvalitet och innovation bygger på en lång och stolt tradition. Det första järnbruket där grundades här redan på 1700-talet.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind:

Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se, 073-594 46 34

Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se, 073-394 55 52

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det räcker att du bifogar ditt CV. Vi använder ej personligt brev i våra processer.

 

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera