Ekonomiansvarig med affärsintresse till Pfeiffer Vacuum, Stockholm

Stockholm Heltid


Nu söker Pfeiffer Vacuum en ekonomiansvarig till den nordiska verksamheten i Upplands Väsby, Stockholm.  Som ekonomiansvarig ansvarar du för den dagliga verksamheten inom ekonomifunktionen och leder, utvecklar, samt styr verksamheten i enlighet med den strategiska affärsplanen. I rollen arbetar du jobbar både operativt och strategiskt med fokus på en långsiktigt hållbar ekonomi samt att tillgodose verksamhetens behov. Dina arbetsuppgifter är varierande och du kommer att tillsammans med VD fortsätta att utveckla en värdeskapande ekonomifunktion som stöttar och vägleder verksamheten. Du rapporterar till VD och moderbolaget i Tyskland.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvar för ekonomirapportering, såsom budget, prognoser, månadsutfall och bokslut
 • Ekonomistyrning genom analys, uppföljning och utveckling av verksamheten
 • Internkontroll för att säkerställa efterlevnad av företagspolicy och lokala lagstadgade krav i Sverige och Danmark
 • Arbeta med ständig vidareutveckling, förbättring och effektivisering av processer och verktyg för rapportering och uppföljning
 • Delta i affärsutveckling, kalkylering samt framtagning av beslutsunderlag
 • Ansvar för att säkerställa rutiner och att företaget har optimala ERP-system
 • Ta fram ekonomiska underlag till VD, servicechef och revisor
 • Utveckla och coacha medarbetare och kollegor i ekonomirelaterade frågor
 • Support vid lönefrågor och löneutbetalningar

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker en ekonomiansvarig med akademisk utbildning inom ekonomi, civilekonom eller motsvarande. Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat och brett redovisnings- och controllerarbete, gärna från tjänstesektorn. Erfarenhet från arbete med skatte- och momsfrågor är meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt har god IT- och systemkunskap.

Personliga egenskaper
Rätt person för rollen har förmåga att omsätta analys i operativa planer. Du är initiativtagande och självständig med god personlig genomslagskraft. Det är viktigt att kunna samarbeta tvärfunktionellt i organisationen för att uppnå efterfrågat resultat. Du drivs av att skapa värde, effektivisera, förbättra och utveckla i olika perspektiv samt är en engagerad och entusiastisk person.

Placeringsort:
Upplands Väsby, Stockholm

Om Pfeiffer Vacuum
Med huvudkontor i Asslar, Tyskland, är Pfeiffer Vacuum en av världens ledande leverantörer av vakuumlösningar. Förutom ett komplett utbud av olika sorters turbo- pumpar omfattar produktportföljen förvakuumpumpar, mätinstrument, ventiler, läcksökare, analyssystem, komponenter samt vakuumkammare och system.Pfeiffer Vacuum grundades 1890 och är aktivt över hela världen. Företaget sysselsätter cirka 2 900 anställda och har fler än 20 dotterbolag.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Pfeiffer Vacuum med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 98 08. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjlig. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

 Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.