Ekonomichef till Ragnars Inredningar i Forserum

Forserum Heltid

Ragnars Inredningar i Forserum erbjuder kontorsmöbler i form av kundanpassade produkter i premiumsegmentet. I Ragnars Inredningar ingår också bolaget Morgana som erbjuder glaspartier och sedan 2016 ägs man utav Lammhults Design Group – ett börsnoterat bolag.

Vill du vara del i en organisation med god samarbetskultur och korta beslutsvägar? Har du kunskap inom affärsstyrning och redovisning samt erfarenhet av ledarskap? Då är du den vi söker!

En fin möjlighet finns nu att söka tjänsten som ekonomichef där du har ett helhetsansvar för bolagets redovisning och ekonomi. Rollen är såväl strategisk som operativ. Du bevakar bolagets lönsamhet, analyserar och följer upp resultat.  Du ansvarar för den ekonomiska rapporteringen till moderbolaget. Budget- och prognosarbete liksom årsbokslut med årsredovisning och deklaration är andra delar i arbetet. Du driver kontinuerligt utveckling av arbetssätt, system och processer i samarbete med olika funktioner. Har du erfarenhet av IT (system och kanske viss teknik) eller vill utvecklas inom detta område så är det positivt och en möjlighet. Du har personalansvar för en redovisningsekonom som kommer vara ett kompetent stöd i det löpande arbetet på avdelningen. Här får du chansen att arbeta affärsnära i ett tätt samarbete med bolagets VD.

Du deltar i ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Välkommen till ett företag med stort entreprenörskap och möjligheter att utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Ekonomichef:

  • Övergripande ansvara för det ekonomiska arbetet och bokslutsprocessen
  • Månatlig rapportering till moderbolaget
  • Budgetarbete och prognos i samband med kvartalsbokslut
  • Varulagersvärderingar och standardpriskalkyler
  • Controllerroll med fokus analys, kalkyl och lönsamhetsförbättringar
  • Årsbokslut med årsredovisning och deklaration

 

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har en ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande och erfarenhet av tidigare roll som ekonomichef. Du kan också idag vara redovisningsansvarig eller controller och vill ta steget upp till ekonomichef. Du är van att arbeta i ERP/ ekonomisystem, där erfarenheter från Monitor är meriterande. Affärsuppföljning och analys är viktiga inslag i rollen varför du med fördel har denna erfarenhet med dig. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Ekonomichef är du lösningsorienterad, strukturerad med god analytisk förmåga. Du trivs med att genomföra lönsamhetsförbättringar i samarbete med kollegor inom ex. produktion, inköp och försäljning. Som person är du enkel och trivs i en bred roll där du får vara med och påverka och utveckla, både företaget och dig själv. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder Ragnars Inredningar dig?

Vi erbjuder en tjänst med frihet under ansvar i ett spännande bolag med stora tillväxts möjligheter. Utöver fast lön erbjuds alla anställda friskvårdsbidrag.

Placeringsort:

Forserum med möjlighet till visst distansarbete. Goda allmänna kommunikationsmedel finns bl.a. till Jönköping och Nässjö. Tar ca 15 minuter med bil mellan Forserum och Jönköping.

Om Ragnars Inredningar

Ragnars Inredningar utvecklar, producerar och säljer kontorsmöbler i premium segmentet. Vi är ett bolag som genom samarbeten skapar unika arbetsplatser till världsledande företag. Vi är ett bolag som brinner för att skapa unika möbler som vi producerar i vår moderna fabrik i Forserum. Vi arbetar främst på marknader i Skandinavien men har nu tagit siktet på att växa internationellt på nya spännande marknader. Ragnars omsätter omkring 110 MSEK och är runt 50st anställda.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Ragnars Inredningar med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig

Regionchef på Meritmind, Catharina Bülow 073 653 13 21, catharina.bulow@meritmind.se

Konsultchef på Meritmind, Paulina Jutnäs 070 166 08 25, paulina.jutnas@meritmind.se.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna. Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer