Ekonomichef till Seldén Mast, Göteborg

Göteborg Heltid

Tycker du om att axla rollen både som expert och som ledare? Lockas du av att vara med och driva en utvecklande resa i ett ägarlett bolag? Trivs du i en internationell organisation men vill ändå ha närhet till den operativa verksamheten? Då ska du fortsätta läsa om rollen som ekonomichef på Seldén Mast.

För Seldén Mast räkning rekryterar vi en Ekonomichef med redovisningsfokus som skall ansvara för att skapa en samlad uppföljning för alla dotterbolag. Du kommer att vara ansvarig för redovisningen och att skapa effektiva processer och rutiner. I tätt samarbete med VD ligger fokus på fortsatt lönsam tillväxt och att driva strategisk uppföljning.

Som Ekonomichef har du ett personalledande ansvar för tre medarbetare som du leder och motiverar samt ett funktionellt ansvar för dotterbolagens ekonomichefer. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD som är ägare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Ekonomichef:

• Huvudansvar för en kvalitetssäkrad bokslutsprocess där du säkerställer att redovisningen görs enligt lagar och regler
• Effektivisera redovisningsrutiner och processer
• Ansvar, utveckling och analys av prognoser och affärsplaner tillsammans med VD
• Analys och uppföljning av resultat och nyckeltal för beslutsunderlag
• Ansvar för likviditetsplanering, ekonomisk uppföljning samt kontroll
• Kontinuerlig utveckling av viktiga KPIer och skapa en kvalitativ rapportering
• Beslutsstöd och support till verksamheten i affärsmässiga och finansiella frågor
• Kontakt med revisorer och försäkringsbolag
• Aktiv roll i ledningsgruppen

Rollen växlar mellan operativt redovisningsarbete och strategiska frågeställningar. Det ställer krav på en bred erfarenhet, en nyfikenhet och ett driv.

 

Kvalifikationer och personliga egenskaper:

Vi söker dig som har en akademisk examen och flera års erfarenhet av kvalificerad redovisning, gärna i en koncern. Du har intresse och förmåga att sätta dig in i affären, genomföra kvalificerade analyser samt koppla ihop siffrorna och verksamheten på ett affärsmässigt sätt.
För att passa i rollen som Ekonomichef behöver du vara en driven och affärsintresserad ekonom. Du eftersträvar en tydlig struktur i det du tar dig an. Som person har du ett konstruktivt förhållningssätt till olika situationer som kan uppstå och kan snabbt sätta dig in i problemets kärna. Vi ser det som självklart att du är prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Du har ett helhetsperspektiv och har samtidigt förmågan att sätta dig in i detaljer när det behövs. Om du har revisionsbakgrund ser vi det som meriterande, liksom erfarenhet av att ha arbetat inom en tillverkande industri.

Då du kommer att ha många kontaktytor i organisationen är det också viktigt att kunna kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Det kommer att behövas ett självgående och flexibelt arbetssätt och att du trivs med att arbeta i en organisation med högt tempo. Självklart vill du utvecklas i din roll och växa med bolaget. För att lyckas i denna tjänst bör du ha god erfarenhet av ERP System och Power BI Microsoft. Du behöver behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Vad erbjuds du hos Seldén Mast?

  • Ekonomichef i en internationell organisation och delaktig i en spännande resa
  • En roll där du får arbeta i gränslandet mellan operativt arbete och strategiska frågeställningar med frågor som ekonomistyrning, rapportering och ledarskap

Placeringsort: Göteborg

Om Seldén Mast

Seldénkoncernen är världsledande tillverkare av riggsystem samt produkter inom segelhantering för jollar, kölbåtar och deplacementbåtar. I koncernen ingår moderbolaget Seldén Mast AB samt dotterbolaget Seldén Rigging AB i Sverige, Seldén Mast A/S i Danmark, Seldén Mast Ltd i England, Seldén Mid Europe i Holland, Seldén Mast SAS i Frankrike, Seldén Mast INC i USA samt Seldén Mast Asia Ltd i Hong Kong.
Våra välkända varumärken är Seldén och Furlex. Vi säljer våra produkter till varv i egen regi samt eftermarknadsförsäljning via 800 auktoriserade återförsäljare som täcker alla marina marknader över hela världen.
Seldénkoncernen har god lönsamhet samt stabila finanser med en omsättning på 500 milj sek samt 250 medarbetare.

Läs mer på www.seldenmast.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Seldén Mast med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind Susanne Areschoug 0701-660803. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
• Se till att namn, telefonnummer och e-post finns med i ditt CV.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, så sätt samman CV och eventuellt personligt brev i samma dokument

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst