Ekonomichef till Trumpf Maskin, Alingsås

Alingsås Heltid

Vi söker en ekonomichef som vill vara med på vår tillväxtresa och se till att vår ekonomi och interna rutiner fungerar. I rollen som ekonomichef är du ansvarig för den dagliga verksamheten där du leder, utvecklar samt styr verksamheten i enlighet med affärsplanen. Rollen innebär personalansvar för fyra medarbetare, operativt ansvar för redovisning och controlling. Du har ett strategiskt fokus på en långsiktigt hållbar ekonomi som tillgodoser verksamhetens behov. Dina arbetsuppgifter är varierande och du kommer också ha mycket kontakt med vårt moderbolag i Tyskland. Du sitter i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Arbetsuppgifter

  • Leda och utveckla ekonomiavdelningen
  • Ansvara för att den externa och interna rapporteringen är korrekt och i tid
  • Månatliga bokslut, årsbokslut, årsredovisning och deklarationer
  • Ansvar för budget och prognos
  • Ansvar för skatt– och moms frågor
  • Uppföljning och analys av verksamheten
  • Medlem i ledningsgruppen

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är kunnig inom redovisning och har en ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande. Frågor som rör skatt, moms och compliance är självklara för dig.  Erfarenhet från internationella bolag är meriterande och vi vill även att du har förståelse och intresse för affärssystem. Du har ett coachande ledarskap som bidrar till att motivera och utveckla personalen.  Du ser fram emot att få jobba i en organisation präglad av personligt engagemang och förtroende med en positiv företagskultur där medarbetarna utvecklas och trivs. Du behärskar engelska flytande i tal och skrift och kunskaper i tyska är meriterande.

Personliga egenskaper
För att passa in på Trumpf Maskin vill vi att du är lyhörd, pålitlig och har ett positivt förhållningssätt. Du trivs i en miljö med engagerade kollegor med en rak kommunikation präglad av framåtanda och utveckling. Du har ett strukturerat arbetssätt och är intresserad av att utveckla människor och processer.

Placeringsort: Alingsås

Om Trumpf Maskin AB
Trumpf Maskin AB är ett innovativt företag som grundades 1984, och har sedan dess arbetat med utvecklig och försäljning av plåtbearbetningsmaskiner och lasermaskiner på den svenska och norska marknaden. Trumpf Maskin är ett helägt dotterbolag inom TRUMPF gruppen vilket är ett tyskt familjeägt företag som idag är verksamma i över 30 länder. Detta är ett företag med innovativa lösningar, god tillväxt och goda utvecklingsmöjligheter!

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Trumpf Maskin AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Heidi Höyem, 0705-13 16 22. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 4 mars 2018.

•  Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.