Energisk Financial Manager till Timik AB, Stockholm

Stockholm Heltid

Vill du utvecklas inom redovisning och vara delaktig i uppbyggnaden av en nordisk ekonomifunktion? Vi söker en ambitiös och driven Financial Manager som ska ansvara för redovisningen i två bolag (Timik AB, Timik Group AB). Timik är ett nordiskt hälso- och sjukvårdsföretag med fokus på medicintekniska produkter och utrustning för behandling och diagnostisering av olika typer av sjukdomar. Som Financial Manager behöver du vara handlingskraftig och kunna sätta en struktur i redovisnings- och koncernredovisningsprocesser samt ekonomistyrning. Du rapporterar till nordisk CFO samt Managing Director Sverige och arbetar i deras lokaler i Sollentuna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Financial Manager:

 • Helhetsansvar över redovisnings- och bokslutsprocess för två bolag
 • Upprättande av årsbokslut
 • Konsolidering av nordiska bolag
 • Rapportering av resultat
 • Effektivisering av ekonomirutiner
 • Ansvar över löneadministration

Kvalifikationer och erfarenhet
Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi och minst fem års erfarenhet inom redovisning och/eller revision. Du har tidigare erfarenhet av hela redovisningsflödet och har kommit i kontakt med koncernredovisning tidigare. Du har arbetat med analys och varit stöttande i upprättande av budget samt prognos. Du är stark inom Excel och har lätt för att sätta dig in i nya system och tidigare erfarenhet av distributionsbolag är ett plus. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som Financial Manager är du självgående och kan ta egna initiativ. Du kommer att ha dialog både mot ekonomifunktionen i Sverige och mot Norden, vilket ställer krav på din kommunikationsförmåga. Du tycker om struktur och att skapa rutiner som är skalbara i takt med att bolaget växer. Som Financial Manager är du ansvarstagande och lämnar inget åt slumpen. Du har lätt för att samarbeta med andra och förstår vikten av att alla drar åt samma håll.

Vad kan bolaget erbjuda dig?

 • Att få vara en viktig del av ett drivet team i uppbyggnaden av ett företag i stark tillväxt
 • Utmanande arbetsuppgifter för dig som vill utveckla din kompetens
 • Stora utvecklingsmöjligheter
 • Möjlighet att vara med i ledningsgrupp
 • Positiv, professionell och stimulerande arbetsmiljö

Placeringsort: Stockholm

Om Timik AB
Timik AB är en del av ett nordiskt hälso- och sjukvårdsföretag med fokus på medicintekniska produkter och utrustning för behandling och diagnostisering av akuta och kroniska sjukdomstillstånd. Vi strävar efter att göra de senaste framstegen inom medicinsk teknik tillgänglig och överkomliga för människor vars vardag påverkas av allvarliga medicinska tillstånd. Vi är experter på att leta reda på innovativ behandlingsteknik på global nivå som sedan kan distribueras till våra kunder i Norden.
Timik Group har huvudkontor i Sverige och har lokala säljkontor i Norge, Finland och Danmark. Hos Timik arbetar totalt 50 medarbetare och koncernen omsätter mer än 100 MSEK. Läs mer på www.timik.se

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Timik med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper Båge Von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.