Redovisningskonsult med kundansvar till ICA Butiksekonomi i Västerås

Västerås Heltid

Vi söker dig som är erfaren redovisningsekonom och därtill tycker om att stötta dina kunder med rådgivning och analys.

Som kundansvarig redovisningsekonom granskar och säkerställer du bokslut och leverans snarare än arbetar med löpande redovisning. Du håller samman er leverans och rapportering till kunden avseende såväl redovisning som reskontra.

På ICA Butiksekonomi jobbar du alltid i team nära kollegor och bollplank och du har intressanta kunder med alltifrån 10 till 300 anställda.

Det gemensamma för kunderna är att de är fåmansbolag ur ägarsynpunkt. Därför söker vi specifikt din erfarenhet av fåmansbolag – antingen om du haft dem som kunder på redovisningsbyrå eller varit anställd i mindre ägarledd verksamhet.

Arbetsuppgifter och rollbeskrivning
  • Bokslut, årsredovisning och inkomstdeklarationer
  • Kundansvar i leverans och lönsamhet för dina 15-20 kunder
  • Kvalitetssäkring av processen och samordning i kundteamet
  • Analys och rådgivning

Du tillhör organisatoriskt ett redovisningsteam med flera kundansvariga ekonomer (KA) och lika många redovisningsekonomer (RE). Gentemot varje enskild kund är ni organiserade i team bestående av en KA, en RE samt redovisningsassistenter från leverantörsreskontra och kundreskontra.

Som medarbetare på ICA blir du också en del av den ständiga verksamhetsutveckling som pågår. I din roll förväntas du således att delta i mindre eller större utvecklingsinitiativ.

Resor inom Sverige förekommer och enligt plan besöker du dina kunder minst en gång per år.

Kvalifikationer och erfarenhet

Du har redovisningsbakgrund med inslag av rådgivning eller analys. Kanske från redovisningsbyrå eller mindre ägarledda bolag.

Du är insatt i problematiken – eller möjligheterna – med fåmansägande, skatteregler, generationsskiften och liknande.

Vi söker inte någon specifik ERP-bakgrund men ser helst att du inte har något motstånd mot att gräva i system.

SRF- eller FAR-certifiering är ett plus.

Personliga egenskaper

I rollen som kundansvarig redovisningsekonom kommer du att vilja granska, säkerställa, bidra med din kompetens och dina perspektiv i det som ni levererar. Samt inte minst involvera dina kollegor som har samma kund.

Vi söker dig som har ett naturligt affärsintresse och en nyfikenhet kring dina kunders verksamhet och ekonomi.

Du har förmodligen också ett tydligt förändringsbenäget synsätt och engagemang för utvecklingen av verksamheten.

Vad erbjuder företaget dig?

På ICA Affärsservice finns en spännande blandning av den stora koncernens styrka med den enskilda handlarens entreprenörsanda. ICA ligger i framkant när det gäller många områden och ICA Affärsservice satsar hela tiden på innovation inom ekonomi- och lönetjänster för framtiden.

Som en del av ICA Affärsservice kommer du att arbeta tillsammans med många engagerade och professionella kollegor som sätter en stolthet i att alltid göra era kunders vardag enklare.

Som anställd på ICA har du bra personliga förmåner, möjlighet till en flexibel arbetsförläggning och en modern kontorsmiljö alldeles intill Västerås centralstation.

Placeringsort

Ingenjör Bååths gata 11, Västerås

Om företaget

Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss?

Det är nämligen precis det vi vill göra. För våra kunder och för oss själva. Vi vill att alla ska kunna må bättre, handla bekvämare, laga bättre mat och leva i ett mer hållbart samhälle. Och det är du och vi tillsammans som gör det här. För att lyckas med det måste vi hela tiden utmana oss själva. Vi måste hela tiden jobba ihop för att behålla bra relationer, goda samarbeten och det där starka entreprenörsdrivet för att fortsätta att utvecklas. Innovation och digitalisering är otroligt viktigt för oss. Det är så vi hittar lösningar som håller för framtiden.

När det gäller din egen utveckling är det också bra att vi är så stora som vi är och jobbar inom så många olika områden. Det betyder att du kan hitta din egen väg framåt och påverka hur du själv ska utvecklas och växa. Allt det här kombinerat tycker vi skapar riktigt bra förutsättningar för att du och vi ska kunna hänga ihop riktigt länge – och ha kul längs vägen.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind:

Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se, 073-394 55 52

Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se, 073-594 46 34

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
• Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer