Finance Manager till Saint-Gobain ISOVER

Malmö Heltid

Saint-Gobain Sweden AB är företaget bakom varumärkena Dalapro, Gyproc, Weber och ISOVER. Företaget ingår i den franska Saint-Gobain-koncernen med ca 170 000 anställda. I Sverige bidrar drygt 800 anställda till en omsättning på ca 3miljarder SEK. ISOVER är ett starkt internationellt varumärke och ledande inom isolerlösningar. Vi finns i skånska Billesholm där glasullstillverkningen är etablerad sedan över 80 år. Våra kunder erbjuds ett komplett sortiment samt service inom innovativa, energieffektiva och hållbara isolerlösningar. Ytterligare information om företaget och koncernen hittar du här på www.isover.se och www.saint-gobain.com

Vi söker en Finance Manager som skall ha det övergripande ansvaret för att leda, utveckla och koordinera alla arbetsuppgifter som faller inom ramen för finansområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att vara ansvarig för den långsiktiga affärsplanen och budget, inklusive investeringsberäkningar. Vidare kommer du agera som affärsmässigt stöd till MD och du kommer även vara ansvarig för rapportering till Moderbolaget. I rollen är du även ansvarig för att säkerställa att företaget arbetar i enlighet med Internal Control Framework. Du kommer vara en del av ledningsgruppen och rapporterar direkt till MD för ISOVER. Till din hjälp har du ett starkt team bestående av fyra personer med lång erfarenhet.

Placeringsort: Billesholm

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har erfarenhet från en roll som Ekonomichef på ett större producerande bolag, samt erfarenhet av Business Controlling. Då du ska ha personalansvar för ekonomigruppen ser vi att du har ledarerfarenhet och gärna ha suttit i en ledningsgrupp tidigare. Du är van att jobba nära produktionen med många kontaktytor i hela organisationen. Det är ett krav att du har erfarenhet av tillverkningsindustrin och produktion,  gärna inom  processindustrin. Du har mycket goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du har kunskaper i SAP.

Du ska vara bekväm i att arbeta i en internationell företagsmiljö och du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som i skrift. Då det kan förekomma resor i tjänsten är B-körkort ett krav.

Personliga egenskaper
Som person är du prestigelös, analytisk, strukturerad och kommunicerar obehindrat med samtliga avdelningar inom organisationen. Du verkar i en komplex industriell miljö som kräver en stor del ekonomiska analyser. Du ska vara trygg i dina kunskaper och i din yrkesroll. Vidare ska du vara orädd och våga utmana. Det är viktigt att ha en god samarbetsförmåga och att trivas med att bygga relationer inom samtliga delar av organisationen dvs både lokalt och internationellt. Som person är du även förändringsbenägen och kan anpassa dig till nya direktiv.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Saint-Gobain Sweden AB, ISOVER med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Helena Centerblad på 0707 49 99 63. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 11 februari, 2018. Observera att vi inte tar emot ansökningar via epost utan du söker tjänsten via vår hemsida www.meritmind.se

Tjänsten är tillsatt.