Finance Manager till Semper, Stockholm

Stockholm Heltid

Söker du en arbetsplats där laget går före jaget och där resultatfokus går hand i hand med omtanke om medarbetarna. Stimuleras du av en internationell arbetsmiljö, där det händer mycket och där du får driva förändring samtidigt som du arbetar i ett välrenommerat företag med lång historia i Sverige? Vi rekryterar nu för Sempers räkning en Finance Manager till kontoret i Sundbyberg.

To read this ad in English, click here ⇒

Inom Semper finns det en stark känsla av stolthet bland medarbetarna för den kvalitet och de marknadsledande produkter som bolaget erbjuder inom barnmat, nutrition och glutenfria livsmedel. Som medarbetare utvecklas du i ett arbetsklimat som kännetecknas av långsiktighet och värme. På Semper är det viktigt att du trivs och har kul på jobbet, vilket både innebär en sund work/life balance och att det t ex ibland serveras våfflor i deras gemensamma provkök. Semper ingår i en internationell familjeägd koncern där Norden är en del av ett nordeuropeiskt kluster. Som Finance Manager har du det övergripande ansvaret för redovisning, bokslut, konsolidering och rapportering för det svenska moderbolaget och även för bolagen i Norge, Finland och Danmark. Teamet fungerar som ett nordiskt SSC och du kommer att vara ansvarig för att driva frågor kring digitalisering, automatisering och förbättrade system. Tjänsten innebär personalansvar över en grupp om fem medarbetade och du rapporterar till Cluster CFO Northern Europe.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Finance Manager:

 • Huvudansvar för redovisningen och konsolideringen för de 4 nordiska bolagen i koncernen
 • Säkerställa att rapporteringen görs i tid och med god kvalitet enligt IFRS till Hero Group
 • Ansvar för revisionsprocessen och kontakt med myndigheter m fl
 • Förbättra, effektivisera och automatisera rutiner inom avdelningen
 • Ansvar för den legala redovisningen och årsredovisningar
 • Deklarationer, momsredovisning och Transfer Pricing
 • Budget och Estimat
 • System- och processägare
 • Personalansvar för 5 personer

 Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat som Redovisningschef och drivit förändringsarbete tidigare. Du är väl förtrogen med rapportering enligt IFRS och har du en bakgrund inom revision ser vi det som det som meriterande. Du har vidare god IT-vana och lätt för att sätta dig in i nya system. Har du erfarenhet av SAP ser vi det som mycket meriterande. Vi ser gärna att du även har erfarenhet från systembyte, digitalisering och kanske AI-projekt? Du uttrycker dig obehindrat på engelska i tal och skrift. Svenska eller övriga nordiska språk är starkt meriterande.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som Finance Manager är du lösningsorienterad och förändringsdriven i ditt angreppssätt. Du kommer lätt till kärnan i ett problem och är duktig på att identifiera mönster. Du trivs i en ledande position där du tar ett stort ansvar i att säkerställa att teamet levererar hög kvalitet och du kan axla det övergripande perspektivet kopplat till ekonomiprocesser, regelverk och valuta-frågor som omfattar flera nordiska länder. Rollen är dock samtidigt också operativ, vilket kräver detaljfokus och att du har ett metodiskt sätt att ta dig an nya problem. Slutligen är du skicklig kommunikativt och delar våra värderingar som bl a handlar om innovation, entreprenörskap och vikten av omtanke och laganda.

Placeringsort: Stockholm

Om Semper
Idag är Semper marknadsledande inom barnmat i Sverige och Danmark och Semper växer kraftigt på de nordiska marknaderna både inom barnmat och glutenfritt. Visionen är att bli Nordens ledande företag inom barnmat, glutenfritt och nutrition. För att nå dit behöver Semper fler engagerade medarbetare som bidrar med kunskap, driv och nya idéer. Semper AB har omkring 240 anställda totalt i hela Norden.  Merparten arbetar på huvudkontoret i Sundbyberg och i produktionsanläggningen i Götene. Företaget har även ett glutenfritt bageri i Falun samt kontor i Helsingfors, Oslo och Köpenhamn. Sedan 2006 ägs Semper AB av Hero AG, en internationell livsmedelskoncern.

Detta erbjuds du i rollen som Finance Manager hos Semper:

 • En nyckelroll där du arbetar i en internationell arbetsmiljö med många kontaktytor och med kollegor som trivs och stannar länge
 • En spännande tjänst där du kommer ha ett stort ansvar för att fortsätta utveckla funktionens arbetssätt, rutiner och systemfrågor
 • Personalansvaret över en grupp om fem erfarna medarbetare där alla bidrar till ett gott samarbete
Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Semper med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Annika Vermunt070-166 08 31 eller Casper von Sivers 08-128 567 29. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.