Finance Manager till Stadler i Tillberga

Heltid

Strax utanför Västerås finns tågtillverkaren Stadlers service- och underhållsverksamhet omfattande ca 300 medarbetare.

Till en projektbaserad miljö söker vi en redovisningskunnig, stabil ledare som står upp för Finance i ledningsgruppen, aktivt deltar i utvecklingen av verksamheten i Tillberga men framför allt vill bygga bra team och utveckla medarbetare i en redovisningsgrupp som genomgått stora förändringar de senaste åren.

Kan du din redovisning, har vana från projektverksamhet och är en trygg, prestigelös ledare kan det vara dig vi söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Ansvar för Financeteamets uppgifter inom redovisning, controlling och lön. Däri ingår t ex:

  • Personalansvar för i dagsläget sju medarbetare, medarbetar- och teamutveckling
  • Ansvar för den svenska verksamhetens legala redovisning och rapportering
  • Hands-on backup i vissa av dina medarbetares uppgifter
  • Analysstöd och redovisningsmässig coachning till övriga verksamheter och den lokala ledningen
  • Delta i enhetens planering, budgetering, prognostisering

Du rapporterar till VD för Stadler Service Sweden AB samt till CFO för den nordiska koncernen.

 

Kvalifikationer och erfarenhet

Du har praktisk erfarenhet av hela redovisningsprocessen och känner dig trygg i tillämpningen av svenska redovisningsregler. Du har haft rapporteringsansvar samt medverkat i att utveckla tidigare organisation med din redovisningskompetens och nyckeltalsanalys.

Har du arbetat med projektbaserad redovisning är det definitivt en fördel.

Du har också haft en ledarroll som inte valts av karriärintresse utan av intresset för medarbetare och teamutveckling.

Stadler arbetar idag i Infor vilket inom några år ska ersättas av SAP. Tidigare erfarenhet av SAP, och ett intresse för att sätta bra rutiner i systemet, kan således vara till nytta.

Koncernspråket är engelska.

 

Personliga egenskaper

Du kan din redovisning och är prestigelös nog för att vid behov vara delaktig hands-on i processen. Duär envis och lockas av att driva Finance intressen i ledningsgruppen och en projektbaserad organisation. Slutligen har du ett genuint intresse av att utveckla och skapa god miljö för dina medarbetare och utveckla teamet.

 

Vad erbjuder företaget dig?

Du kommer till ett globalt företag med lång historia i Tillberga. Stadler verkar i en intressant och av klimatskäl aktuell bransch, präglad av stora och långa projekt. Dina snittytor finns i ett flertal länder. Som anställd i Stadler Service nyttjar du gängse personalförmåner som friskvårdsbidrag, ersättning för vård och medicin etc.

 

Placeringsort

Västerås, Tillberga

 

Om företaget

Stadler Service Sweden AB utför underhåll, reparationer och ombyggnationer av järnvägsfordon i Sverige. Vi är ett bolag inom den schweiziska koncernen Stadler Rail Group; en koncern som, utöver underhåll, levererar tåg som rullar i alla väder till hela världen.

Med schweizisk precision strävar vi efter att leverera hög kvalitet till den svenska järnvägsbranschen. I våra välutrustade verkstäder i Tillberga, strax utanför Västerås, Hagalund, Stockholm, samt Eskilstuna arbetar de 330 professionella medarbetare som utgör grunden i Stadler Service Sweden. Vi står inför en spännande expansion de kommande åren och vi vill bli fler. Välkommen in och läs mer om Stadler Koncernen på www.stadlerrail.com.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 september 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

 

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera