Financial Controller sökes till det spännande startup-bolaget Xspray Pharma, Stockholm

Stockholm Heltid

Vill du vara med i ett bolags kommersialiseringsfas? Trivs du i en omväxlande miljö i en bred roll? Vi söker dig som är nyfiken och duktig på redovisning till en ny roll som Financial Controller. Xspray Pharma är ett biotechbolag som utvecklar generiska och förbättrade versioner av redan marknadsförda läkemedel för behandling av cancer.

Som Financial Controller har du det övergripande ansvaret för bolagets redovisning. Ekonomiadministrationen är outsourcad till en extern tjänsteleverantör och som Financial Controller agerar man kravställare mot denna och har ansvar för att kvalitetssäkra bokslutet och rapportera. Bolaget planerar en listning på NASDAQ Small Cap och ett intensivt arbete pågår för att få alla processer på plats, vilket man som Financial Controller kommer att vara en viktig del i. Eftersom Xspray är en liten organisation behöver man vara beredd på att ta sig an varierande arbetsuppgifter alltefter behov. Du rapporterar till CFO som började i maj 2019.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Övergripande ansvar för att kvalitetssäkra redovisningen
 • Bistå i förberedelsen inför börsintroduktionen
 • Månads-, delårs- och helårsrapportering
 • Styrelserapportering
 • Årsredovisning och kontakt med revisorer
 • Äga processen för intern kontroll
 • Stöd och support internt i ekonomifrågor
 • Stöd och support i budgetprocessen

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har minst 3 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat som revisor på något av Big 4 eller som Redovisningsansvarig/Senior Redovisningsekonom/Financial Controller på något börsbolag. Du behöver ha mycket goda kunskaper i redovisning och är väl förtrogen med IFRS. Vidare har du goda kunskaper i Excel och du är bra på att uttrycka dig väl på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Financial Controller är du en prestigelös person som tar ansvar för ditt arbete och är bra på att samarbeta med andra. Den vi söker är flexibel med ”can-do”-attityd och vill gärna utvecklas och lära sig nya saker. Du kommer också att ha nytta av ditt sinne för detaljer och struktur och vi tror att du, liksom vi, trivs i en platt organisation där vi hjälps åt och tycker om att ha roligt tillsammans.

Placeringsort: Stockholm

Vad erbjuder företaget dig?
Xspray Pharma erbjuder ett omväxlande och utmanande arbete i den spännande Life Science-branschen. För dig som är nyfiken och vill lära dig är detta en resa du inte vill missa! Vi sitter i fina lokaler i Solna med närhet till både Hagaparken och Mall of Scandinavia.

Om Xspray Pharma
Xspray Pharma AB (publ) är ett produktutvecklingsföretag inom Life Science-branschen som utvecklar generiska och förbättrade versioner av redan marknadsförda läkemedel för behandling mot cancer. Genom bolagets innovativa teknologi är det möjligt att marknadsföra produkter parallellt med originalläkemedlet trots rådande patent. Xspray är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 2017 och har i dag 17 anställda. För mer information www.xspraypharma.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Xspray med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske med start i v 32, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23:e augusti 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.