Financial Controller till Alimak Group, Stockholm

Stockholm Heltid

Alimak Group, en internationell industrikoncern söker nu en Financial Controller som kommer att ha ett helhetsansvar för redovisningen för Moder/Holdingbolag inom koncernen. För rätt person finns möjlighet till stor personlig utveckling. Du kommer som Financial Controller att ingå i den centrala ekonomiavdelningen med vår Koncernredovisningschef som närmaste chef. Din arbetsplats är på Brunkebergstorg, centralt i Stockholms City.

Arbetsuppgifter som Financial Controller:

  • Ansvar för månads-, kvartals-och årsbokslut med sedvanliga arbetsuppgifter i ett bokslut såsom kontoavstämningar, periodisering, skatteberäkningar mm
  • Löpande redovisning
  • Kontakter med alla koncernbolagen
  • Årsredovisning och deklarationer
  • Koncernrapportering för en enhet i OCRA

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är utbildad ekonom med några års erfarenhet av självständigt arbete med redovisning, bokslut och årsredovisning. Du talar och skriver engelska obehindrat och är en mycket van användare av Excel.

Personliga egenskaper
Som person är du systematisk och noggrann och du organiserar ditt arbete så att lugn skapas. Du är en social person som tycker om att interagera och kommunicera och du kommer att ha många kontakter med organisationen runt om i världen. Du är analytisk och du fokuserar på att lösa problem snabbt och effektivt.

Placeringsort: Stockholm

Om Alimak Group
Alimak Group är en marknadsledande koncern inom vertikala transportlösningar för bygg och industrisektorn med ett starkt fokus att förbättra kundens säkerhet, produktivitet och lönsamhet. 
Koncernen har varit en pionjär och ledande inom branschen för kuggstångsdrivna hissar och arbetsplattformar i 70 år. Alimak Group har ett brett och konkurrenskraftigt produktprogram av vertikala transportlösningar som hissar, plattformar, servicehissar och lösningar för fasadunderhåll (BMU-enheter). Produktutbudet består av standardiserade och kundspecifika lösningar anpassade för olika kundbehov och marknadssegment. Alimak Group bedriver försäljning i mer än 100 länder. Verksamheten spänner över hela värdekedjan från produktutveckling, tillverkning, marknadsföring, distribution, försäljning och eftermarknad. Alimak Groups breda utbud av eftermarknadstjänster, främst riktat mot den installerade basen utgör en viktig del av kunderbjudandet. Läs gärna mer på alimakgroup.com.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Alimak Group med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming på 070-750 22 76 eller kandidatansvarig Martin Nyström på 070-166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt dock senast den 31 januari 2019. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.