Financial Controller till Ascelia Pharma, Malmö

Malmö Heltid

Vill du arbeta i ett spännande och fartfyllt börsnoterat bolag med produkter som kan förändra människors liv? Då ska du söka rollen som Financial Controller på Ascelia Pharma. Du kommer att rapportera till CFO och tillsammans kommer ni att bygga upp finansavdelningen och din möjlighet till att utveckla och prägla rollen själv, är stor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Financial Controller:

  • Rapportering, uppföljning och analys
  • Budget- & prognosarbete
  • Ansvara för outsourcad redovisning
  • Deltaga i Investor Relations aktiviteter
  • Ta fram material till styrelsemöte och bolagsstämma
  • Kontakt med revisorer och banker
  • Optimera och utveckla processer inom ekonomi- och finansavdelningen

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi ser att du som söker denna tjänst har högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område och gärna redovisning/finans. Du har 3-5 års arbetslivserfarenhet av ekonomiska processer såsom bokslut, budget/prognos, analyser och rapportering. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat på revisionsbyrå eller liknande. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du är duktig i Excel och Power Point samt har god systemvana.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är lösningsorienterad och har en positiv grundinställning till utmaningarna i arbetet och har en ”can-do” attityd. Rollen som Financial Controller på Ascelia är väldigt bred och utvecklingsmöjligheterna är stora vilket ställer krav på att du besitter viljan att lära och att utvecklas. Med noggrannhet och systematik tar du dig an dina arbetsuppgifter. Du kommer att ha många kontaktytor, både internt och externt, vilket också ställer krav på din kommunikationsförmåga.

Vad erbjuder företaget dig?
Möjligheten att arbeta i ett spännande börsnoterat bolag som är noterat på Stockholmsbörsens huvudlista (Nasdaq Stockholm). Du kommer att få erfarna och högt motiverade kollegor i en inspirerande miljö med stora karriärmöjligheter. Ascelia är inne i en expansiv fas och du får vara med på denna tillväxtresa.

Placeringsort: Malmö, Ascelia flyttar snart till nya moderna lokaler i Point Hyllie.

Om Ascelia Pharma
Ascelia Pharma är ett Malmö-baserat läkemedelsbolag specialiserat på utveckling av särläkemedel inom onkologi (cancer). Bolagets strategi är att utveckla läkemedel som fyller ett tomrum på marknaden, har en känd verkningsmekanism och med en relativt sett låg utvecklingsrisk. Ascelia Pharma har två produktkandidater – Mangoral® och Oncoral – under klinisk utveckling. Mangoral är ett nyskapande kontrastmedel för MR-scanning som är på väg in i kliniska fas-III studier. Mangoral utvecklas för att förbättra visualisering av fokala leverlesioner (levermetastaser) hos patienter med nedsatt njurfunktion som inte kan använda dagens gadolinium-baserade kontrastmedel på marknaden. Oncoral är ett oralt cellgift i tablettform för behandling av magsäckscancer. Ascelia Pharma är noterad på Nasdaq Stockholm (kortnamn: ACE).
För mer information besök www.ascelia.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Ascelia Pharma med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Helena Centerblad,0707-49 99 63 eller helena.centerblad@meritmind.se.  Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.