Financial Controller till New Nordic Healthbrands, Malmö

Malmö Heltid

Med placering till huvudkontoret, i centrala Malmö, söker New Nordic Healthbrands nu en kvalificerad Financial Controller som skall bistå koncernens fortsatta internationella utveckling och expansion. Då bolaget under 2021 planerar listbyte från First North Growth Market till Nasdaq Stockholms huvudlista ligger stort fokus initialt på att tillsammans med CFO ställa om till IFRS samt säkerställa internkontrollprocesser för dotterbolagen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Finansiell rapportering
 • Månads-, kvartals- samt årsbokslut
 • Resultatanalys och uppföljning av dotterbolag
 • Cash Management och likviditetsprognoser
 • Utveckling och uppföljning av interna rutiner inom koncernen
 • Rapportering till styrelse och myndigheter
 • Kontakt med revisorer och myndigheter
 • Allmänt stödja och vara CFO behjälplig i olika frågor
 • Ad hoc-uppgifter

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig med civilekonomexamen med några års relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och rapportering från bolag med internationell verksamhet. Du bör ha erfarenhet av IFRS och gärna god förståelse för koncernredovisning. Bakgrund inom revision är starkt meriterande.

Då många internationella kontakter förekommer både inom koncernen och externt är det viktigt att du är helt flytande både i svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Föra att trivas och klara rollen bra är det är viktigt att du är analytisk, noggrann och har ett strukturerat arbetssätt. Du är prestigelös och tar tag i det som behöver göras. En proaktiv och lösningsorienterad inställning uppskattas och det kommer naturligt för dig att se förbättringsmöjligheter.

Vad erbjuder rollen dig?
Detta är ett utvecklande och självständigt arbete i en internationell miljö där du har tät kontakt med dotterbolagen i bland annat Tyskland, USA/Kanada och Kina. Då rollen är ny så du får stora möjligheter att forma den. På kontoret råder en trivsam stämning och de flesta stannar länge i bolaget.

Placeringsort: Malmö, centralt

Resor till dotterbolagen kommer att förekomma.


Om företaget

New Nordic koncernen, grundat 1990, är en Skandinavisk snabbväxande internationell leverantör av växtbaserat kosttillskott och hudvårdsprodukter. Företagets produkter säljs i 41 länder via egna dotterbolag eller genom välrenommerade nationella distributörer. Moderbolaget New Nordic Healthbrands AB, börsnoterat sedan 2007

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar New Nordic Healthbrands med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Alenryd på 070 764 81 04, anna.alenryd@meritmind.se från den 4 augusti. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 21 augusti 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera