Financial Crime Prevention Officer till Handelsbanken i Stockholm

Stockholm Visstid

Nu söker Meritmind en Financial Crime Prevention Officer till Handelsbanken i Stockholm. Du kommer att tjänstgöra som handläggare inom Handelsbanken Sveriges FCP-funktion som ansvarar för att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism inom den svenska verksamheten. Tjänsten är initialt ett konsultuppdrag på heltid som beräknas starta i februari och pågå till juli 2023.

Om rollen:

Som Financial Crime Prevention Officer har du en spännande och viktig roll på banken, där du bedömer hot, analyserar risker och genomför riskmitigerande åtgärder. Arbetet är inriktat mot finansiella institutioner inklusive korrespondentbanker där uppdraget är att inom befintliga instruktioner utföra kundkännedom på finansiella institutioner inklusive korrespondentbanker. I rollen ingår bl. a. informationsinsamling, riskbedömning och analys av motparterna. I gruppens ansvar ingår också att besvara externa frågor från andra finansiella institutioner.

Du erbjuds en arbetsmiljö där arbetet med att identifiera och motverka finansiell kriminalitet är i fokus. Målet är att arbeta balanserat och pragmatiskt med dessa frågor och vi försöker alltid att hitta det mest effektiva sättet att lösa uppgifter.

Arbetet bedrivs på plats i fina lokaler på kontoret i centrala Stockholm.

Financial Crime Prevention Officer

Kvalifikationer:

Vi söker dig som
• Har tidigare erfarenhet från arbete mot finansiell kriminalitet
• Är en prestigelös person med god analytisk förmåga och hög integritet i arbetet
• Är strukturerad och noggrann och klarar av att prioritera och leverera mot deadlines
• Är drivande, ansvarstagande och som självständigt fattar egna beslut
• Har en god kommunikativ förmåga och mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift då allt arbete med finansiella institut sker på engelska.
• Trivs i en föränderlig miljö, är flexibel och är lätt att samarbeta med
• Har en relevant utbildning, troligtvis från universitet/högskola
• Kunskap om, och förståelse för, utlandsbetalningar är meriterande. Detsamma gäller erfarenhet inom juridik och regelverk.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Meritmind, Adam Bengtsson på adam.bengtsson@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

  • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Brightby Bemanning

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda, omsätter en halv miljard och är verksamma på olika orter i Sverige. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer