Financial Planning & Reporting Analyst med Controllerbakgrund till WSP, Stockholm

Stockholm Heltid

WSP Sverige AB söker en Financial Planning & Reporting Analyst med Controllerbakgrund till en roll som ansvarig för Sveriges och Nordens rapportering och analyser i Hyperion (HFM) enligt IFRS. Rollen innebär även ett ansvar för all övrig intern rapportering och ett ansvar för att driva förbättringsprojekt för utveckling av rapporter och system. På WSP kommer du som Financial Planning & Reporting Analyst att vara med om en förändringsresa i ett bolag med stark tillväxt. Din närmaste chef är redovisningschef och din arbetsplats finns i trevliga lokaler i Globen.

Tycker du att det verkar intressant?  Tveka inte att höra av dig!

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Financial Planning & Reporting Analyst

 • Ansvar för Sveriges och Nordens rapportering i Hyperion (HFM).
 • Tillse att koncernens riktlinjer och deadlines efterlevs.
 • Utveckla, kvalitetssäkra och vidmakthålla samtliga rapportverktyg och gemensamma rapportmallar för företaget.
 • Driva utvecklingsprojekt kring rapportering och uppföljning.
 • Förse moderbolaget i Canada, CFO och CEO med månatliga analyser och kommentarer av rapporteringen.
 • Arbeta med analyser för att förbättra verksamheten och dess rapportering.
 • Ad hoc analyser samt hantering av rapport- och analysförfrågningar.
 • Driva och utveckla budget- och forecast processen.
 • Analyser av budget och forecast.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är högskolekonom med flera års erfarenhet av arbete inom ekonomi. Du har en grund inom Controlling och du har god affärsförståelse samt systemlösningsförmåga. Du trivs med att vara specialist och kan jobba under tidspress för att möta deadlines. Rollen innebär att hantera stora datamängder, skapa struktur, se bortom siffrorna och göra fördjupade analyser. Meriterande är systemerfarenhet och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av HFM. Förutom HFM använder vi Visma Control, Visma PX, Qlikview och Qlik Sense samt Officepaketet. Du behärskar svenska och engelska mycket väl i tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas och passa in i rollen som Financial Planning & Reporting Analyst på WSP är du en driftig och lösningsorienterad person som har ett tydligt målfokus och ser möjligheter istället för problem. Du har en mycket god analytisk förmåga och en vilja att ständigt arbeta med förbättringar. Du är en lagspelare som trivs i samarbete med andra, du är serviceinriktad och bra på att kommunicera på svenska och engelska och kan förmedla ditt budskap till olika mottagare.

Placering: Stockholm

Om WSP
WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag. WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 48 000 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 200. Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (Facebook), eller @lifeatwspsverige (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare. Läs mer på www.wsp.com.

Ansökan

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Erna Stamming 070 – 750 22 76, Anette Wickholm 070 -712 98 08 eller Martin Nyström 070 – 166 08 11.  Intervjuer och urval kommer att ske löpande, skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på ekonomijobb

Prenumerera på lediga ekonomitjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera