Förändringsinriktad koncernredovisningschef till Sandvik, Stockholm

Stockholm Heltid

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern med en omsättning på ca 82 miljarder och med mer än 600 dotterbolag. För att stärka koncernrapporterings- och konsolideringsfunktionen söker vi nu efter en övergripande ansvarig koncernredovisningschef som har intresse och förmåga att leda och motivera människor i en virtuell och global organisation. I rollen som koncernredovisningschef kommer du att få lägga mycket fokus på att utveckla, förbättra och effektivisera koncernredovisningsarbetets processer och systemstöd. Din arbetsplats kommer att vara på huvudkontoret i centrala Stockholm, du kommer att ingå i Group Controls ledningsgrupp och du rapporterar till VP Group Control.

Ansvarsområden

 • Övergripande ansvarig för bolagets koncernredovisning
 • Driva förändringsprojekt inom området för finansiell rapportering och konsolidering
 • Ansvarig för kvalitet och koncernens externa och interna rapportering enligt IFRS
 • Årsredovisning och delårsrapporter för koncernen
 • Ansvarig för regelverksfrågor
 • Delaktig och stöd till ledningen vid förvärv och avyttring
 • Stöd till dotterbolagen i koncernen
 • Kontakt med externa revisorer
 • Personalansvar och arbetsledaransvar koncernredovisningsgruppen, idag totalt 8 personer

Kvalifikationer och erfarenhet
Till rollen som koncernredovisningschef söker vi dig som är akademiskt utbildad och som har erfarenhet av rollen som koncernredovisningschef i ett större noterat bolag. Vi ser att du har en gedigen kunskap om finansiella processer, internkontroll och IFRS. Som koncernredovisningschef behöver du ha ett långsiktigt förändringsfokus och vara trygg i ditt ledarskap. Du har erfarenhet av att ha drivit förändringsprojekt i större organisationer och förstår helheter i flöden, såväl som detaljer i redovisningen. Engelska behärskar du obehindrat i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas som koncernredovisningschef hos Sandvik och för att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att vara självständig, proaktiv, noggrann och strukturerad. Du behöver vara intresserad av redovisning och de komplexa regelverken samtidigt som du tycker om att leda och utveckla andra. Därutöver kännetecknas du av ett analytiskt angreppssätt och har en dokumenterad erfarenhet av att driva förändring och kontinuerligt förbättringsarbete. Kontaktytorna är många både uppåt i organisationen som utåt i verksamheten varför du bör vara en god kommunikatör. Du prioriterar dina medarbetare och vill gärna se dem växa, samtidigt som du har ett resultatfokus att ta Sandviks koncernredovisning till nästa nivå. Sandvik är ett företag med en öppen kultur som aktivt arbetar för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och integration.

Placeringsort: Stockholm

Om Sandvik
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern som erbjuder produkter och tjänster som förbättrar kundernas produktivitet, lönsamhet och säkerhet. Vi har världsledande positioner inom utvalda områden – verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Koncernen hade 2016 omkring 43 000 anställda och en försäljning på cirka 82 miljarder SEK i över 150 länder i kvarvarande verksamheter.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sandvik med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-9817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20 april 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.