Group Accountant till Epiroc, Stockholm

Stockholm Heltid

Epiroc är bolaget som Atlas Copco planerar att dela ut till sina aktieägare under 2018. Redan från första dagen kommer Epiroc att vara en ledande global aktör för tillverkning av utrustning i gruv- och anläggningsindustrin. Epiroc står inför en kommande börsnotering på Nasdaq OMX. I rollen som Group Accountant ges du goda utvecklingsmöjligheter samt chans att påverka och vara med tidigt i starten av ett nytt svenskt storbolag på börsen.

Nu söker vi en Group Accountant företrädesvis med erfarenhet från revision till Epiroc i Sickla. Du är rätt för denna roll om du är redovisningsinriktad och utvecklingsorienterad. Tjänsten kan ses som en språngbräda in i Epirocs internationella verksamhet eller för din fortsatta karriär inom koncernredovisning. För dig som vill ha en utvecklande karriär finns det stora möjligheter både inom och utanför Sverige inom Epiroc. I rollen kommer ditt huvudfokus vara att tillsammans med dina kollegor säkerställa kvalitet och effektivitet i koncernens legala och operativa rapportering och konsolidering. Epiroc använder sig av “job rotation” i koncernredovisningsgruppen vilket kommer att ge dig en möjlighet att utvecklas brett inom alla delar av koncernrapporteringsprocessen. Tjänsten rapporterar till koncernredovisningschefen och är placerad på Epirocs huvudkontor i Sickla.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Group Accountant

  • Tillsammans med gruppen säkerställa kvaliteten i koncernens rapportering och konsolidering
  • Delta i framtagande av koncernens års- och interimsrapporter
  • Tillsammans med övriga teamet bidra till löpande förbättringar av processer och rutiner
  • Vid behov stötta ledning och verksamhet i rapporterings- och redovisningsfrågor
  • Delta i projekt där avdelningens input är värdefull och många gånger ledande

Kvalifikationer och erfarenhet
För att vara framgångsrik i rollen som Group Accountant bör du vara civilekonom eller motsvarande med några års erfarenhet från någon av de större revisionsbyråerna eller från en roll på en större koncernredovisningsavdelning. Självklart har du mycket god insikt i de svenska redovisningsprinciperna och ett intresse att utvecklas inom koncernredovisning. Epiroc är en globalt världsomspännande organisation som knoppas av från Atlas Copco-koncernen och kommunikationen är huvudsakligen på engelska varför mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav. Du är en avancerad användare av Excel och har mycket god förståelse för siffror.

Personliga egenskaper 
Som person är du positiv, energisk och känner stolthet för ditt arbete. Du klarar av att arbeta i ett högt tempo utan att förlora känslan för detaljer. För att trivas i den här rollen tror vi att du är självgående, flexibel och vill utvecklas i en internationell och föränderlig miljö. Du drivs av att arbeta mot deadlines och har en mycket god kommunikativ förmåga.

Placeringsort: Stockholm

Om Epiroc
Atlas Copcos styrelse tillkännagav under 2017 en plan för att föreslå en splittring av Atlas Copco till två världsklassade företag, Atlas Copco och Epiroc under 2018. Epiroc-koncernen kommer att ha cirka 12 000 anställda globalt och cirka 95 anställda på Epirocs huvudkontor i Sickla.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Epiroc med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 11 mars 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
• Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
• Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
• Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.