Group Accountant till Gotlandsbolaget

Visby Heltid

Är du sugen på att axla en ny och spännande roll som Group Accountant på Gotlandsbolaget där du inte bara får en rolig och varierad roll utan också få tillbringa mer tid på den magiska ön Gotland? Drivs du dessutom av innovation, hållbarhet och utrymme för att ta mycket eget ansvar på ett bolag i rörelse?
Då kan just du vara vår nya kollega!

Gotlandsbolaget, Sveriges äldsta passagerarrederi grundat 1865, är moderbolag i en koncern som i huvudsak bedriver rederirörelse, men även hotellverksamhet och annan verksamhet inom besöksnäring. Gotlandsbolagets affärsidé är att med Gotland som bas, skapa framtidens hållbara maritima transporter, destinationer och besöksmål. Nu söker vi på Gotlandsbolagets en Group Accountant som kan förstärka ekonomiavdelningen i den vidare utvecklingen av koncernen som bland annat inkluderar noteringen av bolagets aktier på Nasdaq First North.

Denna roll är ny på bolaget och kommer vara kopplad till de nya kraven som nu kommer ställas i och med noteringen på Nasdaq First North och nya krav som ett resultat av koncerners utveckling. Du kommer därför bli den som tillsammans med ett litet team på den centrala ekonomifunktionen hjälper koncernen med att agera kravställande och sammanställa samt leverera de rapporter som  efterfrågas internt och som krävs i och med börsintroduktionen. Du som Group Accountant kommer jobba brett, allt ifrån att utarbeta månadsrapporter, kvartalsrapporter och bokslut samt ha fokus på att siffrorna är rätt och riktiga. Du är kunnig i Excel och kan enkelt navigera i olika systemmiljöer.

Som Group Accountant rapporterar du direkt till Ekonomichef och ingår i ett mindre ekonomiteam på moderbolaget. Huvudkontoret ligger i Visby på Gotland där hela koncernledningen är baserad.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Extern rapportering; såsom kvartalsrapporter och årsredovisningar upprättade i enlighet med K3
  • Framställa underlag till månadsrapporter, kvartalsrapporter och årsredovisningar
  • Förvaltning och vidareutveckling av rapporter och underlag
  • Avstämningar
  • Intern och extern utfallsrapportering samt analys av utfallsrapporter
  • Konsolidering och koncernrapportering

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som är utbildad civilekonom och har minst 5 års erfarenhet av att arbeta med kvalificerad redovisning. Du besitter kunskaper inom koncernredovisning/konsolidering och koncernrapportering där en lämplig bakgrund kan vara erfarenhet från noterade bolag eller någon av de större revisionsbyråerna, antingen som revisor eller interimskonsult. Du är trygg med att arbeta i olika systemmiljöer och använder Excel utan svårigheter. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen är du öppen, samarbetsorienterad person som har lätt att strukturera dina uppgifter och är noggrann i ditt arbete. Du driver ditt eget arbete framåt och trivs att ha ”frihet under ansvar”. Många spännande saker är på gång och bolaget präglas av innovationsanda så här trivs du som gillar och motiveras av att befinna dig i sådant sammanhang. Vidare är du ödmjuk och prestigelös, delar med dig och lär ut dina kunskaper samt tar egna initiativ.

Placeringsort: Visby/Stockholm

Om Gotlandsbolaget:
Gotlandsbolaget, driver sjöfart, destination och fastighetsutveckling genom en rad olika verksamheter. Vi är en gotländsk koncern med global verksamhet, och idag sysselsätter vi 500 årsanställda med huvudkontor i Visby. Sedan 1865 bedriver vi trafiken till och från Gotland, och är därmed Sveriges äldsta passagerarrederi. Dessutom har vi en frakt- och passagerarlinje mellan Nynäshamn och Rostock. Vår ambition är att bidra till den viktiga omställningen i samhället, genom investeringar i fartyg, nya mötesplatser och fastigheter. Vi tar vår utgångspunkt i fossilfria och klimatneutrala lösningar för såväl resor som platser som det går att bo, verka eller besöka. Med ett av världens modernaste transportsystem till sjöss, är vi med och bidrar till att stärka och växa vårt närområde. Nu banar vi väg för utvecklingen framåt på fler destinationer och samhällen.
Våra verksamheter: Destination Gotland, Hansa Destinations, Gotland Hotels & Properties, Gotland Tech Development och Gotland Tankers.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Rederi AB Gotland med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Charlotte Ekenstam på 073-637 01 89 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt!

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

 Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer