Group Accountant till Vitrolife, Göteborg

Göteborg Heltid

Vill du vara en del av visionen ”to fulfil the dream of having a baby?” Vitrolife söker dig som vill ta dig an rollen Group Accountant. Som Group Accountant kommer du vara en del av Group Accounting och rapportera till bolagets Group Accounting Manager. Gruppen består idag av två personer, rekrytering sker av denna tjänst samt en till avseende internkontroll. Tillsammans ansvarar ni för koncernkonsolidering och koncernrapportering samt arbetar tätt tillsammans med dotterbolag gällande analys, bokslutsarbete samt utveckling av effektiva rutiner. Group Accounting är en del av den centrala ekonomiavdelningen och jobbar tätt med Finance Director och CFO. För att utveckla ett bra samarbete med dotterbolagen ingår en del resor i tjänsten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Group Accountant:

 • Upprätta utvalda delar av koncernbokslut
 • Upprätta utvalda delar av styrdokument
 • Bistå i arbetet med intern revision
 • Utbilda dotterbolagen i koncernens finansiella styrdokument och processer

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst fem års arbetslivserfarenhet samt erfarenhet från koncernredovisning, alternativt som revisor på någon av de större revisionsbyråerna. Det är meriterande om du har arbetat med koncernredovisning i ett noterat bolag som följer IFRS och är van att arbeta metodiskt för att uppnå en korrekt och tidsenlig externrapportering. Det är framför allt ditt intresse för koncernredovisning och din vilja att utvecklas som kommer att få dig att trivas i rollen. Då vi är ett internationellt företag är det viktigt att du talar och skriver svenska såväl som engelska obehindrat. Har du erfarenhet av OCRA konsolideringssystem är det meriterande.

Personliga egenskaper:

Som person är du självständig och noggrann. Du tar ansvar hela vägen för ditt område och du tycker om att arbeta med ständiga förbättringar. I denna roll samarbetar och stöttar du både kollegor och dotterbolag, därför är det viktigt att vara en lagspelare och ha en god kommunikativ förmåga.

Vad erbjuds du hos Vitrolife?

 • Du erbjuds en roll på ett spännande globalt bolag i tillväxt där du som individ gör skillnad. På Vitrolife känner vi en stolthet för våra produkter och vår vision.
 • En dynamisk arbetsplats där du möter medarbetare från hela världen som arbetar passionerat för att utveckla Vitrolife.
 • En utvecklande roll som Group Accountant på vårt huvudkontor.

Placeringsort: Göteborg


Om Vitrolife
Vitrolife är en internationellt verksam medicinteknisk koncern. Vitrolife utvecklar, producerar och marknadsför produkter för fertilitetsbehandling. Vitrolife har cirka 420 anställda och bolagets produkter säljs på ca 110 marknader. Huvudkontoret ligger i Göteborg och ytterligare kontor finns i Australien, Belgien, Danmark, Frankrike, Italien, Japan, Kina, Storbritannien, Tyskland och USA. Vitrolife-aktien är noterad på NASDAQ Stockholm. Läs mer på www.vitrolife.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Vitrolife med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind Susanne Areschoug 0701-660803 eller Anna Feldt 0701-660830. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen):

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera