Group Accounting Manager till Haldex , Landskrona

Landskrona Heltid

Haldex söker en Group Accounting Manager till deras huvudkontor i Landskrona. Som Group Accounting Manager kommer du att ingå i Group Finance teamet och rapportera till företagets Director Group Finance. Du kommer främst att arbeta i koncernrapporteringssystemet Cognos Controller.

Arbetsuppgifter:

 • Konsolidering av månadsbokslut, forecast och budget
 • Ansvar för kvartalsrapporter och årsredovisning
 • Ansvar för att ta fram material till revisorer och myndigheter
 • Internt material inklusive kvalitetssäkring
 • Supportera dotterbolag
 • Driva och supportera projekt, inom skatt, transfer pricing, finanshandbok, etc.
 • Utveckla och uppdatera finansdelarna på intranätet

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som lägst har en kandidatexamen inom ekonomi med minst fem års erfarenhet från yrkeslivet efter din utbildning. Kanske har du arbetat inom revision tidigare och det är meriterande om du har arbetat inom en större börsnoterad koncern. I arbetet ingår internationella kontakter och du kommunicerar därför obehindrat på engelska. Du har goda systemkunskaper och gärna erfarenhet från Cognos Controller samt goda kunskaper i Office.

Personliga egenskaper
Som person är du ansvarstagande, strukturerad och noggrann som arbetar lugnt och metodiskt. Du kan hålla deadlines och är stresstålig. Du är en person som får saker gjorda och är beredd att jobba med högt och lågt. Du har ett stort driv och är självgående. Du har en stor portion humor, ett positivt sinne och framför allt är du en utpräglad lagspelare.

Placeringsort: Landskrona

Om Haldex
Haldex tillverkar bromsprodukter och -komponenter till tunga fordon som möjliggör resan mot elektrifierade och självkörande fordon. Bland företagets kunder finns samtliga stora tillverkare av dessa typer av fordon som Volvo, Scania, Daimler, Freightliner, Schmitz och Krone samt ett stort antal distributörer på eftermarknaden. Haldex huvudkontor är lokaliserat i Landskrona och koncernen har 2 176 medarbetare inom försäljning, FoU, teknisk service och produktion i 19 länder. Nettoomsättningen 2017 uppgick till cirka 4,5 miljarder kronor med 6,5 procent i rörelsemarginal. Haldex är noterat på Stockholmsbörsen.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Haldex med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Centerblad på 0707 49 99 63. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

 

Tjänsten är tillsatt.