Group Business Controller sökes till BEWi Synbra, Stockholm

STOCKHOLM Heltid

Vill du bidra i en snabbväxande organisation med siktet inställt på innovativa och miljösmarta produkter? Som Group Business controller på BEWi Synbra stöttar du ledning och chefer med rapportering och uppföljning för rätt beslutsfattande. BEWiSynbra Group är en av de ledande EPS-producenterna (cellplast) i Europa. Efter samgåendet med Synbra i Holland håller vi på att centralisera konsolideringen till Stockholm och professionalisera hela organisationen. Du kommer att vara delaktig i arbetet med att skapa enhetlighet och förutsättningar för effektiv uppföljning av resultatet. Här får du möjlighet att jobba på moderbolaget, nära ledning i en internationell och trivsam miljö på ett bolag i förändring! Vi söker en karriärsugen Business Controller till vårt Group Business Control-team, som även består av en seniorare kollega och en Head of Business Control. Är det något för dig? Välkommen att skapa en ny framtid tillsammans med oss!

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Group Business Controller:

  • Delaktig i arbetet med Forecast och Budget
  • Finansiell analys av koncernens resultat
  • Analys av bl a affärsplaner, investeringsplaner och nyckeltal
  • Analys och input till kvartals- och årsrapporteringen
  • Delaktig och vara sekreterare på Finance Reviews
  • Delaktig i övergripande projekt inom finans, så som bl a nytt BI-system
  • Stötta övriga inom finansfunktionen.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi/redovisning och ca 5 års relevant erfarenhet, gärna både från redovisning och Business Control. Du behöver ha en bra grund i och förståelse för redovisning, men har också erfarenhet av affärsnära controlling, helst från producerande bolag. Det är meriterande om du har erfarenhet från en internationell miljö och att arbeta med att utveckla processer och rapporter. Rollen kräver goda kunskaper Excel. Eftersom tjänsten innebär regelbundna internationella kontakter är det även viktigt att du har goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper
Här trivs du som är driven och gillar att utveckla processer och rutiner i en dynamisk och föränderlig miljö. Då du kommer att ha många kontaktytor och nära dialog med bl a andra controllers är det också viktigt att kunna samarbeta och kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Du kommer också att ha nytta av din analytiska förmåga. Den vi söker är ambitiös, tar egna initiativ och får här chansen att utvecklas i spännande miljö.

Som Group Business Controller på BEWiSynbra erbjuds du:
Hos oss arbetar vi aktivt med hållbarhet och minskad miljöpåverkan som en tydlig strategi. Här erbjuds du en trevlig arbetsmiljö på vårt fräscha huvudkontor i Solna vid Mall of Scandinavia.  Välkommen till en internationell och utvecklande tjänst!

Placeringsort: Stockholm

Om BEWiSynbra
BEWiSynbra Group förvaltar och kontrollerar hela kedjan från råvara till färdig produkt inom byggnadsisolering, förpackningar och tekniska förpackningar. Vi investerar i ny teknik och utveckling av innovativa miljösmarta produkter vilket skapar värde i alla led. I takt med att marknaden växer kommer BEWiSynbra Group växa, både organiskt och genom förvärv för att skapa positiva synergier kring inköp, råvaruhantering, marknadskännedom, kundfokus, effektiv produktion och administration. Koncernen omsätter närmare ca 5 miljarder och har ca 1 300 anställda. Majoritetsägare är den norska familjen Bekken och bolaget har obligationer noterade på Nasdaq Stockholm. För mer information www.bewisynbra.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar BEWiSynbra med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen in med din ansökan!

Ansök till denna tjänst