Group Business Controller till bolag med stark tillväxt, Göteborg

Göteborg Heltid

Lockas du av att arbeta nära verksamheten i en växande entreprenöriell organisation som omsätter ca 850mkr? Vill du driva processer för förbättring och effektivisering av rapportering och analys? Då ska du fortsätta läsa!

För Kunds räknings räkning rekryterar vi nu en Group Business Controller som rapporterar direkt till CFO och som kommer att arbeta i en självständig roll i samarbete med Financial Controller samt ansvariga chefer och affärsområdescontrollers.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden Group Business Controller:
Som Group/Business Controller arbetar du nära verksamheten, i en bred roll där du medverkar i allt från att analysera gruppens resultat, utveckla rapporter för analys, uppföljning av respektive affärsområde, utveckla och följa upp nyckeltal, ansvara för gruppens månadsrapporter samt stötta med uppsättningar och ekonomisk support i dialog med övriga controllers och annan ekonomipersonal.

Du har också ett controlleransvar för ett av affärsområdena inom gruppen där du ska utveckla budget- och prognosprocessen, utveckla rapporteringen samt följa upp nyckeltal inom gruppen och delvis stötta i boksluten. Du kommer även ingå i ledningsgruppen för affärsområdet.

Rollen innebär också att initiera och driva resultatförbättringar i takt med tillväxten inom gruppen.

Vem söker vi?
Vi söker Dig som har relevant universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi, samt minst 5 års erfarenhet av controlling. Du har god förståelse för redovisning och analys samt mycket goda kunskaper i Excel är en förutsättning för tjänsten. Har du även arbetat med förvärv ses det som meriterande.

Du behärskar såväl svenska som engelska flytande i både tal och skrift.

Som person är du strukturerad och analytisk. Du har god planering- och prioriteringsförmåga och har lätt för att se samband och dra slutsatser. Du är bra på att sammanfatta och förmedla information på ett pedagogiskt och kommunikativt sätt. Vidare är du duktig på att skapa goda relationer och att nätverka både lokalt och inom koncernen. Du trivs i en omväxlande miljö där du själv får ta och driva initiativ.

Vi erbjuder:

 • Ett företag som satsar stort på hållbarhet
 • Arbete på ett företag som växer både organiskt och genom förvärv
 • Ett jobb med stor variation och intressanta arbetsuppgifter
 • Frihet under ansvar samt flexibilitet mellan arbete på plats och hemmakontor
 • Möjlighet att påverka din roll och arbete
 • Gott arbetsklimat med stort engagemang
 • Högt kund- och affärsfokus

Placeringsort: Göteborg, Hisings Kärra

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind Marianne Seal, 0701 660863. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen):

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer