Group Business Controller till IFS World, Linköping

Linköping Heltid

IFS World önskar stärka upp sitt globala controllerteam i Linköping och vi på Meritmind har fått i uppdrag att hjälpa dem med rekryteringen av ytterligare en duktig kollega.

Som Group controller är du en del av en internationell verksamhet och flera av dina dagliga kontakter sker med kollegor runt om i världen. Vi söker dig som har förmågan att arbeta med komplexa frågor, trivs i en business partner roll och som tilltalas lika mycket av det finansiella som analysen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du kommer tillhöra ett sammansvetsat kompetent team vars främsta fokus är uppföljning, analys och prognostisering av koncernens olika områden. Du agerar business partner för en dedikerad enhet inom IFS.

  • Månatlig affärsuppföljning och rapportering
  • Kontroll av finansiella flöden
  • Ad-hoc utredningar
  • Delaktighet i budget och prognos
  • Sammanställning och underhållning av rapporter i ERP systemet

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi ser att du som söker denna tjänst är civilekonom eller har motsvarande eftergymnasial utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknade arbetsuppgifter i en internationell miljö och det är positivt om du har en övergripande förståelse för redovisning och rapportering. Du har goda kunskaper i Excel och talar och skriver engelska väl.

Personliga egenskaper
Rollen ställer krav på att du kan agera självständigt med stor drivkraft, samtidigt som du fungerar bra i grupp. Du är mån om att leverera med en god kvalité i tid och tilltalas av att ha variation i arbetsuppgifterna. Vidare ser vi att du har ett noggrant arbetssätt med god förmåga att analysera och förstå bolagsrapportering. Du beskrivs som nyfiken, kommunikativ och ansvarstagande.

Placeringsort: Linköping

Om bolaget
IFS grundades 1983 och har idag cirka 3 500 anställda. Produktutvecklingen sköts av medarbetare främst i Sverige och Sri Lanka och vår konsultverksamhet är fördelad över sex områden: Nordeuropa, Västeuropa, Centraleuropa, Östeuropa, Amerika samt Afrika, Asien och Stillahavsområdet. (https://www.ifs.com/se/verksamheten/om-ifs/oversikt/) IFS utvecklar och levererar affärssystem till kunder över hela världen som tillverkar och distribuerar varor, underhåller anläggningstillgångar samt driver serviceinriktade verksamheter. Deras branschkunskap och lösningar har tillsammans med deras kundfokus gjort dem till ledare inom sektorn.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 070-201 03 55 alt anna.haga@meritmind.se Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.  Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.