Group Business Controller till LEAX Group, Köping

Köping Heltid

Meritmind har fått i förtroendet av LEAX Group att rekrytera en controller till deras team i Köping. Vi önskar komma i kontakt med dig som har erfarenhet av att arbeta som controller och som nu vill tillhöra en spännande nyckelfunktion inom en internationell koncern. Du erbjuds en roll i en internationell och dynamisk miljö i ett företag i stark tillväxt.

Som Group Business Controller på LEAX har du en viktig funktion som affärsstöd åt bolagets olika affärsområden. Du arbetar nära koncernens CFO med syftet för att förstå, analysera och driva LEAX-koncernens finansiella utveckling i rätt riktning. Du kommer att få möjligheten att arbeta med ledande befattningshavare på global nivå.

I rollen får du dessutom chansen att arbeta med nyckelprojekt i syfte att utveckla controllerfunktionen till nästa nivå. Du kommer få möjligheten att utveckla kunskaper i hur ett bolags styrs, utvecklas och finansieras i kombination med en operativ närhet. För rätt person finns möjlighet att i framtiden axla mer seniora roller på global nivå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Analysera, förstå och driva LEAX affärsverksamhet
 • Proaktivt identifiera trender och föreslå aktiviteter för att maximera avkastning, minimera risker och skydda tillgångar
 • Utveckla och underhålla analytiska modeller och ramverk
 • Utifrån analyser och verktyg skapa beslutsunderlag för befattningshavare
 • Samtalspartner ut mot affärsområdena.
 • Identifiera och stärka relationer med nyckelpersoner inom företaget
 • Kontinuerligt bedöma och rapportera finansiella resultat
 • Leda eller delta i varierande ad-hoc-projekt som rör aktuella koncern- eller affärsområdesprioriteringar

Erfarenhet och kvalifikationer
LEAX söker dig som är utbildad ekonom med företrädesvis inriktning mot redovisnings- eller ekonomistyrning. Du har arbetat med liknande arbetsuppgifter i minst fem år och har även erfarenhet från arbete med redovisning. Du talar och skriver engelska på hög nivå och har väldigt goda kunskaper i MS Office.

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen och trivas på LEAX är du en flexibel lagspelare som lätt anpassar dig i en snabbrörlig och dynamisk miljö. Du är analytisk och har en förståelse för affären vilket gör att du har en hög förmåga att tänka strategiskt och affärsmannamässigt. Förutom det visar du på integritet och lugn, kan leda och driva projekt samt motivera både dig själv och andra.

Om LEAX
LEAX Group är en snabbväxande, privatägd koncern med sitt ursprung i Köping, Sverige. Sen början på 90-talet har LEAX Group, genom egen tillväxt och förvärv, växt med över 35 %. Koncernen har 1200 anställda och en årlig omsättning på 1,8 miljarder kronor. Koncernens kunder finns till största del inom kommersiella fordons-, gruv- och byggnads, jordbruks- och telekomindustrin. Koncernen har omkring tio fabriker i Sverige, Lettland, Tyskland, Ungern, Brasilien och Kina.

 LEAX Groups strategi är att genom vinstdrivande tillväxt, att vara framstående inom produktion och kvalitet, göra ett globalt avtryck och att leverera lösningar nå visionen om att världens mest eftertraktade leverantör av avancerad bearbetning och industrialisering. Målet är att nå en årlig försäljning på fem miljarder vid 2025.

 

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar LEAX med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Haga på 0702-01 03 55. Intervjuer och urval sker löpande och denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:

 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Tjänsten är tillsatt.