Group Controller söks till Nord-Lock Group, Göteborg

Göteborg Heltid

Nord-Lock Group är en framgångsrik global koncern som har levererat högkvalitativa produkter ända sedan 1982. Gruppen är marknadsledande i sin nisch med verksamhet i Europa, USA och Asien. Då vår nuvarande Group Controller går vidare inom koncernen behöver vi rekrytera en ny person till tjänsten.

I rollen som Group Controller jobbar man med att säkerställa en kvalitativ redovisning och rapportering i hela koncernen, inklusive uppföljning av internrapportering, förse organisationen med finansiell information och rådgivning. Som Group Controller kommer du arbeta nära CFO och dotterbolagscontrollers med att driva, utveckla och koordinera uppföljning och rapportering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvara för koncernens finansiella rapportering
 • Analys av månatlig rapportering inklusive uppföljning av alla enheter
 • Förbereda presentationsmaterial och analyser till VD, CFO, koncernledning och styrelsen
 • Ansvara för koncernens budget och prognosprocess
 • Utveckla övergripande principer och struktur för rapportering och analys
 • Se till att dokumentation kring Transfer Pricing hålls uppdaterat
 • Ansvara för koncernens interna kontrollrutiner
 • Vidareutveckla Business Intelligence systemet Power BI
 • Delta i förvärvsprocesser

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi ser att du som söker denna tjänst har högskole-/ universitetsutbildning inom ekonomi eller business administration. Du har minst 10 år arbetslivserfarenhet av ekonomiska processer såsom bokslut, budget/ prognos, analyser och rapportering. Vidare har du även hunnit skaffa dig erfarenhet från en internationell miljö och har ett intresse för koncernrapportering. Vi ser gärna erfarenhet från tillverkande industri. Kunskap om IFRS och Transfer Pricing är mycket viktigt. Du behöver även ha goda kunskaper i engelska språket, och uttrycka dig obehindrat i tal och skrift. Du är duktig i Excel och har systemvana.

Personliga egenskaper
För att trivas och bli framgångsrik i rollen söker vi dig som tar ansvar, är nyfiken och är en drivande person med god kommunikativ förmåga. Du är noggrann, har god förmåga att analysera och förstå bolagsrapportering samt har en god planerings- och prioriteringsförmåga.

Placeringsort: Göteborg

Om Nord-Lock Group  

Nord-Lock Group är världsledande inom lösningar för säkra skruvförband. Med innovativa produkter och bred expertis har Nord-Lock Group bidragit med tillförlitliga och effektiva lösningar åt kunder inom alla större industrier sedan 1982. I portföljen ingår Nord-Lock killåsningsbrickor, Expander ledaxlar, Superbolt mekaniska spännelement och Boltight hydraliska sträckverktyg. Med kontor i över 25 länder och en export på över 90 procent av tillverkningen erbjuder vi lokal kompetens och arbetar nära kunderna för applikationer där säkerhet är av största vikt. Vårt uppdrag är att skydda människoliv och kundernas investeringar. Nord-Lock Group ägs av Investment AB Latour och har över 600 anställda och omsatte 2018 1,3 mrd SEK. Välkommen till vår hemsida: https://www.nord-lock.com/sv-se/

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Nord-Lock med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Heidi Höyem, 070-5 131622. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstånd, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.